Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Šokoladas, pieniškas

Šokoladas, pieniškas
Kai buvo imtas gaminti juodasis šokoladas, nepaisant jo skanumo ir naudingumo sveikatai, kai kuriems žmonėms (ypač vaikams, kuriems nepatiko kartus juodojo šokolado skonis) norėjosi kažko kito. Pienišką šokoladą 1857-aisiais metais sukūrė šveicaras Daniel Peter, prie kakavos miltelių, kakavos sviesto bei cukraus įmaišęs pieno. Deja, jam nelabai sekėsi, kol nepradėjo bendradarbiauti su Henry Nestle, išradusiu būdą kondensuoti pieną ir tuo metu gaminusiu mišinukus kūdikiams. 1875-aisias jie pateikė rinkai pirmuosius pieniško šokolado batonėlius, o 1879-aisias įkūrė garsiąją Nestle šokolado kompaniją. Šiuo metu pasaulyje yra daugybė garsių pieniško šokolado rūšių ir jį gaminančių firmų, verta paminėti amerikietį Milton.S.Hershey, taipogi daug prisidėjusį prie pieniško šokolado tobulinimo ir įkūrusio Amerikoje populiariausią Hershey šokolado kompaniją. Belgiškas pieniškas šokoladas taip pat garsus, jis truputėlį švelnesnio skonio už šveicarišką. Garsus angliškas šokoladas – Cadbury. Europoje pieniškam šokoladui gaminti dažniausiai naudojamas kondensuotas pienas, o JAV ir Didžiojoje Britanijoje – pieno milteliai, kai kurios firmos tam, kad sumažinti riebalų kiekį, o taipogi ir gamybos sąnaudas, naudoja augalinį (dažniausiai palmių) aliejų arba jogurto miltelius.
Receptai su pienišku šokoladu >>