Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Stinta

Stinta
Stinta (lot. Osmerus eperlanus) - nedidelė žuvis, liaudyje žinoma ir mėgiama dėl šviežių agurkų kvapo. Kai kurios rūšys gyvena gėluose vandenyse, kai kurios Baltijos jūroje. Kūnas ilgas ir žemas, 15-18 centimetrų ilgio, rečiau – iki 30centimetrų. Nugara žalsvai rusva, šonai melsvai sidabriški, pilvas baltas. Maitinasi planktonu, kartais net ėda savo jauniklius. Nepaisant savo smulkumo, labai dažna verslinė žuvis. Gali būti valgoma su visais kaulais ir uodega, kadangi šie yra labai minkšti. Dažniausiai vartojama kepta, Vokietijoje kepama svieste kartu su kiauliena. Taip pat gali būti rūkoma, vytinama ar marinuojama kaip silkė.
Receptai su stinta >>

Skaniausi patiekalai su šiuo ingredientu