Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Tabasko padažas

Tabasko padažas
Tabasko padažas yra gaminamas is aštrių pipirų, acto bei druskos, todėl yra ypatingai aštrus. Jis turi aštrų skonį bei kvapą ir yra mėgstamas daugelyje pasaulio šalių. Nors gaminamas JAV, savo vardą gavo nuo Tabasco valstijos Meksikoje. Tabasco padažo pavadinimas yra McIlhenny Company, vienos iš didžiausių JAV ir pasaulio padažų gamintojų, prekinis ženklas. Kompanijai vadovauja jau penktoji McIlhenny karta, o jį išrado ir 1868-aisiais metais užpatentavo Edmund MacIlhenny. Per tą laiką kompanija tobulino buteliukų dizainą, išleido pažymėtus Tabasco prekiniu ženklu rankšluosčius, namų apyvokos reikmenų, netgi lošimo automatus. MacIlhenny kompanija remia JAV armiją, tiekdama porcijinius Tabasco padažo buteliukus, o NASA išbandė Tabasco padažą kosmose. Ta pati kompanija išleido ir daugiau padažų, pavadintų „Tabasco“: žaliąjį jalapeno Tabasco padažą, habanero pipirų Tabasco padažą, česnakinį, sojos, Vorčesterio, barbekiu ir steiko Tabasco padažus. Beje, nė vienas iš šių padažų nebrandinamas trejus metus ąžuolinėse statinėse. Kompanija taip pat užpatentavo kokteilį Kruvinoji Merė su Tabasco padažu. Tabasco padažas laikomas aštriu, kaip ir patys tabasco pipirai, tačiau jie nėra patys aštriausi. Pagal Skovilio (Scoville) pipirų aštrumo skalę, Tabasco padažas turi 2500-5000 SHU. Tabasco habanero pipirų padažas yra aštresnis – 7000-8000 SHU, o kiti MacIlhenny kompanijos Tabasco padažai yra silpnesni.
Receptai su tabasko padažu >>