Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Tirpi kava

Tirpi kava
Tirpi kava – nealkoholinis gėrimas, kartais naudojama ir konditerijoje kaip skoninė medžiaga. Gaminama iš kavos užpilo, išgarinant vandenį, purškimo (pigesnė) arba užšaldymo (brangesnė) būdu. Vartojimui pateikiama granulių, miltelių arba sirupo pavidalu. Paruošiant paprasčiausiai užpilama karštu vandeniu. Kai kurios tirpios kavos rūšys turi ir sumažintą kofeino kiekį. Tirpią kavą 1901-aisiais metais Čikagoje išrado japonų mokslininkas Satori Kato, 1909-aisiais metais rinkai pateikta pirmoji komercinė tirpi kava, o 1938-aisiais, keip bendras Nestle firmos ir Brazilijos vyriausybės darbo rezultatas, buvo sukurta Nescafe tirpi kava, po Antrojo pasaulinio karo išpopuliarėjusi JAV ir išplitusi visame pasaulyje. Yra daug tirpios kavos mėgėjų, dažnai dėl greitesnio ir paprastesnio paruošimo būdo bei ilgesnio, nei natūralios kavos, saugojimo laiko. Deja, tirpios kavos aromatas yra žymiai silpnesnis, o laikoma ji turi būti sandariai uždengta, kadangi stipriai sugeria drėgmę ir pašalinius kvapus. Be konditerijos, tirpi kava dažnai naudojama ir šaltiems (su alkoholiu ir be) kavos gėrimams taisyti.
Receptai su tirpia kava >>