Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Tofu - sojų varškė

Tofu - sojų varškė
Sojų varškė - tofu. Šis produktas gaminamas fermentuojant sojų pieną, kuris po to sukietėja ir įgauna želinį pavidalą. Pradėta gaminti Kinijoje maždaug III amžiuje prieš mūsų erą ir buvo vadinama dòufu. Dabar paplito japoniškas pavadinimas tofu. Jau nuo seno tai labai populiarus produktas Kinijoje, Japonijoje, Korėjoje, Indonezijoje, Vietname ir kitose Rytų ir Pietryčių Azijos šalyse, dėl savo maistingumo sparčiai populiarėjantis ir Vakarų pasaulyje. Tofu varškė, arba varškės sūris, yra baltymų šaltinis, kartais vadinama "mėsa be kaulų", "Azijos sūriu" arba "tobulu maistu". Joje, be baltymų, yra daug kalcio bei vitamino E, mažai sočiųjų riebalų ir visiškai nėra cholesterolio. Pagaminta tofu yra greitai gendantis produktas, todėl ją reikia laikyti žemoje, apie -7 laipsnių temperatūroje. Ją galima dėti į salotas, keptas daržoves, sriubas, troškinius, dėti ant sumuštinių, kepti, marinuoti, valgyti su įvairiausiais padažais ir pagardais, ir gaminti tiek saldžius, tiek aštrius patiekalus, kadangi yra beveik be skonio. Kad tofu ilgiau išsilaikytų, ji įvairiais būdais apdorojama. Tofu gali būti šaldyta, padžiovinta ir suspausta, džiovinta, fermentuota, virta riebaluose, garinta. Taipogi, jau pačiame tofu gamybos procese į ją galima pridėti įvairių priedų, gaunant saldžią, aštrią ar pikantiško skonio tofu.
Receptai su sojų varške Tofu >>

Skaniausi patiekalai su šiuo ingredientu