Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Vanilinas

Vanilinas
Vanilinas – tai pagrindinė, viena iš nuostabaus vanilės kvapo sudedamoji dalis (be jo vanilėje yra dar 170 aromatinių komponentų). Kaip ir vanilė, naudojamas konditerijoje, ledų ir šokolado gamyboje, taip pat parfumerijos ir farmacijos pramonėse. Natūralus vanilinas gaunamas iš vanilės ankščių, pagrindinis gamintojas – Madagaskaras. Natūralaus vanilino nedideliais kiekiais gamtoje galima rasti alyvuogių aliejuje, svieste, avietėse, ličių vaisiuose. Jis gali susidaryti ir vykstant natūraliems procesams - ąžuolinėse vyno statinėse bręstant vynui, skrudinant kavą, kaitinant klevų sirupą, kepant grūdų gaminius. Natūralus vanilinas pirmą kartą iš vanilės buvo išskirtas 1858 metais, o 1874-aisiais, išskirtas iš medžio, sukėlė depresiją natūralios vanilės rinkoje. Vėliau jis buvo išgaunamas iš gvazdikėlių aliejaus, o visai neseniai, 2000-aisiais, pavyko gauti iš ryžių sėlenų, tai kol kas „natūraliausias“ iš dirbtinių, ne iš vanilės gautų produktų. Iš medienos išgautame vaniline yra aldehidų, eterio ir fenolio.
Receptai su vanilinu >>