Vanilinis cukrus

Gaunamas, sumaišius granuliuotą cukrų su vanilės milteliais ar ekstraktu. Pigesnis variantas – cukrus, sumaišytas su vanilinu, chemine vanilės kvapo medžiaga. Kaip ir vanilė, naudojamas konditeriniams gaminiams, uogienėms, ledams, saldiems padažams, desertams, dedamas į gėrimus. Labai tinka pabarstyti kepinių, sausainių ar desertų paviršių, čia vanilinio cukraus vanilė nepakeis. Vanilinis cukrus populiarus visoje Europoje – Vokietijoje, Švedijoje, Suomijoje, Danijoje, Austrijoje, Čekijoje, Lenkijoje, o štai JAV būtų netgi sunkoka jį rasti parduotuvėse. Jei reikia pabarstams, amerikietės šeimininkės pasidaro jo pačios iš cukraus ir vanilės miltelių, kitais atvejais pakeičia vanilės ekstraktu – 1 pakelis vanilinio cukraus lygus 1 arbatiniam šaukšteliui vanilės ekstrakto.