Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Varlių šlaunelės

Varlių šlaunelės
Labai iš lėto populiarėjančios Lietuvoje, varlių šlaunelės valgomos visame pasaulyje. Nors priimta manyti , kad labiausiai jas mėgsta prancūzai (ten varles gaudyti jau uždrausta, prancūzai jas importuoja iš Indonezijos), tačiau kitos šalys jiems nenusileidžia. Amerikiečiai netgi lenkia prancūzus, Luizianoje apvoliotos džiūvėsėliuose ir keptos varlių šlaunelės yra laikomos tradiciniu patiekalu, jas mėgsta ir Teksase bei Arkanzase. Varlių mėsą valgo ir Belgijoje bei Liuksemburge, Graikijoje, Ispanijoje ir Karibuose. Populiariausia varliena yra Azijos šalyse (Indonezija, Kinija, Tailandas, Vietnamas) bei Lotynų Amerikoje ir Indijoje. Ten tai netgi nėra delikatesas ar retas valgis, o tiesiog maistas. Maistui varlės naudojamos jau seniai – Kinijoje jos buvo svarbi meniu dalis, varlių valgymas užfiksuotas actekų raižiniuose. Europoje pirmieji varlių paragavo vienuoliai, per pasninką įrodę, kad varlė yra ne mėsa, o žuvis. Nusipirkę ar pasigavę varlių, galite paruošti įvairiausių patiekalų: kepti šlauneles su česnakais ir kitais prieskoniais, virti sriubą, troškinti kaip vištieną, dėti ant picos, į omletą, į apkepą, įdaryti paplotėlius ir t.t. Sako, varlių šlaunelių skonis primena vištos sparnelius...
Receptai su varlių šlaunelėmis >>

Skaniausi patiekalai su šiuo ingredientu

Kraunama daugiau...