Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Varškės sūris

Varškės sūris
Varškės sūris (baltas). Varškės sūris gaminamas iš pieno (karvių, ožkų ar avių), jį surauginant , pakaitinant , nukošiant ir suspaudžiant. Tai tradicinis lietuvių maistas, nes jį lengva išspausti namų sąlygomis. Nors mieste gyvenimas smarkiai keičiasi, tačiau varškės sūris, kaip ir prieš daugelį metų, ne vienuose namuose puikuojasi ant pusryčių stalo. Varškės sūrį galima valgyti vieną, su uogiene ar grietine, dėti ant sumuštinių, įdaryti lietinius ar virtinukus, apkepti tešloje, daryti apkepus, džiovinti, rūkyti, ruošti suflė, užkandą, salotas ir t.t. Sūris gaminamas nuo senovės, kai buvo prijaukintos pirmosios avys. Italijoje labai populiarus mocarelos sūris, Anglijoje – Kedaro, Graikijoje – fetos sūris. Varškės sūryje yra daug kalcio, proteinų, fosforo (sveika dantims), jis turi amino rūgšties tryptofano, nuimančio stresą ir gerinančio miegą, sūris tinka kaip dietinis produktas.
Receptai su varškės sūriu >>