Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Vasabi

Vasabi
Vasabi (wasabi), lot. Wasabia japonica - šaknys turi ypač aštrų skonį, naudojamas dažniausiai japonų virtuvėje. Šis augalas dar vadinamas "Japonišku krienu". Tai kryžmažiedžių šeimos augalas, jo giminaičiai yra krienai ir garstyčios. Natūralios augimvietės – Japonijos upių slėniuose, tekančiame vandenyje. Vasabi skonio aštrumas labiau jaučiamas ne liežuviu, kaip, pavyzdžiui, čili pipirų, o nosiarykle, jis tiesiog „užima kvapą“. Lapai taip pat valgomi ir naudojami kaip prieskoniai, jų kvapas ne toks aštrus, kaip šaknų. Vasabi parduodama šaknų arba paruoštos pastos pavidalu. Šaknis prieš naudojant reikėtų susmulkinti, o pastos – pasiskaityti ingredientus, kadangi galite įsigyti ir paprasčiausią krienų bei garstyčių mišinį, paspalvintą valgomaisiais dažais. Jei norite paragauti tikro vasabi, derėtų atminti, kad jis nuo sąlyčio su oru labai greitai išsivadėja, todėl paruoštą pastą reikia gerai uždaryti, o suši virėjai paprastai vasabi „paslepia“ tarp ryžių ir žuvies, kad patektų kuo mažiau oro. Dažniausiai vartojamas, gaminant suši ir sašimi bei kaip pupelių ir daržovių uždaras. Sumaišius vasabi su sojos padažu, gausime populiarų padažą, vadinamą Wasabi-joyu. Vasabi poveikis jį įkvėpus, yra panašus, kaip uostomųjų druskų. Dėl šios priežasties vasabi kartais naudojamas kaip gaisro pavojaus signalas kurčiųjų gyvenamose patalpose. Japonijoje vasabi toks populiarus, kad jai tenka jį importuoti iš Kinijos, Taivano ir Naujosios Zelandijos, kad patenkintų savo rinką. Kanadoje ir JAV vasabi auginamas ir šiltnamiuose.
Receptai su vasabiu >>