Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Veršiena

Veršiena
Veršiena vadinama 2 savaičių – 3 mėnesių amžiaus veršiukų mėsa. Ji yra šviesiai rausvos spalvos (labai jaunų veršiukų – beveik balta), švelni ir minkšta. Veršiena yra greitai gendanti mėsa, reikia ją tinkamai laikyti. Ji yra ne tik labai skani, bet ir sveika, naudinga ir nekaloringa bei lengvai virškinama. Veršienoje poodinių riebalų beveik nėra. 100 gramų vidutinio riebumo mėsos yra 15 gramų baltymų, 6 gramai riebalų, daug magnio, vitamino B, PP, šiek tiek A, D ir E, 1-1,5 % mineralinių medžiagų – kalio, fosforo, natrio, geležies, chloro, mikroelementų – vario, mangano, kobalto, cinko, nikelio ir kt. 100 gramų veršienos turi 114 kcal (palyginimui, jautiena – 127kcal, kiauliena – 290kcal...). Patiekalų receptų yra begalės: veršieną galima virti, kepti, troškinti, garinti, kepti orkaitėje ir ant grilio, daryti suktinukus, apkepus, salotas ir t.t.
Receptai su veršiena >>