Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Vištų skrandukai

Vištų skrandukai
Tie, kas nemėgsta vištų skrandukų (kitaip skilvių), greičiausiai neragavo jų tinkamai paruoštų. Svarbu nepamiršti, kad skrandukus visų pirma reikia išvirti pasūdytame vandenyje, arba ištroškinti su daug vandens. Jei juos iš karto kepsite, jie labai greitai sukietės. Dabar parduotuvėse parduodami skrandukai yra jau paruošti vartojimui. Jei gavote juos ne iš parduotuvės, gali tekti skrandukus perplauti ir išpjauti storą vidinę plėvę, kuri nesuminkštėja, kad ir kiek bus verdama. Patiekaluose vištos skrandukus visų pirma galima dėti į sriubas. Susmulkinti ar tik perpjauti pusiau, jie labai tinka į visus barščius, kitas tirštas sriubas su bulvėmis ir daržovėmis. Kitas paruošimo būdas yra skrandukus troškinti. Tokiu atveju juos pirma reikėtų truputį apvirti, bet jei troškinyje yra daug skysčio, galima dėti tiesiai. Jei pasūdytame vandenyje išvirtus ir atvėsintus skrandukus supjaustyti juostelėmis ar kubeliais - išeis puikus ingredientas įvairiausioms mišrainėms. Jų skonis bus panašus į virto liežuvio. Tinka su virtom bulvėm ir majonezu, virtais makaronais ir saldžiarūgščiu padažu, ryžiais, vaisiais ir t.t.
Receptai su vištų skrandukais >>