Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Vištų sparneliai

Vištų sparneliai
Vištų sparneliai, kaip ir visa vištiena, yra puikus dietinis maistas. Paprasčiausia iš jų virti sultinius su įvairiomis žolelėmis, prieskoniais, o kad būtų tirštesnis, galima pridėti bulvių, ryžių, makaronų ir įvairių daržovių. Vištų sparneliai dėl savo kompaktiškos formos yra ir idealus patiekalas alaus arba užkandžių stalui. Jie gali būti rūkyti ar kepti, marinuoti ir kepti, kepti pagal kokį nors egzotišką receptą. Vištų sparneliai tinka kinietiškos virtuvės receptams, prie jų dera ir medus, ir aštrūs prieskoniai, ir įvairūs vaisiai bei riešutai. Iš vištos sparnelių galima pagaminti ir įvairiausių troškinių, įprastų ir įdomesnių – su saldžiarūgščiu padažu ar vaisių gabaliukais. Pamarinuoti vištų sparneliai labai tinka kepti grilyje arba ant iešmo. Kai kurios šeimininkės, prieš ruošiant sparnelius, kartais nupjausto pačius galiukus, kadangi dažniausiai jie sukietėja ir sudžiūna, nors tai ir nebūtina.
Receptai su vištų sparneliais >>