Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Vyno actas

Vyno actas
Tai pats seniausias actas. Pirmieji vyno actą kulinarijoje pradėjo vartoti prancūzai, kurie iki šiol laikomi geriausiais jo gamintojais. Priklausomai nuo vynuogių rūšies, actas gali būti baltas arba raudonas. Vyno acte yra nemažai žmogaus organizmui reikalingų vitaminų, mineralų ir rūgščių. Jis pasižymi aiškiai juntamu vyno aromatu ir puikiomis skoninėmis savybėmis, todėl plačiai naudojamas maisto gamyboje. Švelnus baltojo vyno actas pagardins salotas, jūros gėrybių, paukštienos patiekalus bei padažus, padės organizmui virškinti maistą. Raudonojo vyno actas tinka vegetarams, yra be glitimo, pieno produktų, kviečių, be cukraus. Raudonasis vynas suteikia actui aštrumo, stipraus aromato.
Receptai su vyno actu >>