Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Žalieji pipirai

Žalieji pipirai
Tai tie patys juodieji pipirai (Piper nigrum), išdžiovinti specialiu būdu vakuume, neleidžiant jiems fermentuotis ir prarasti žalią spalvą. Nedžiovinti žalieji pipirai beveik visiškai nenaudojami Vakaruose, tačiau mėgstami Rytų, ypač Tai virtuvėje. Turi ypatingą pikantišką ir gaivų skonį, ryškų aromatą, deja, prastai išsilaiko. Džiovinti žalieji pipirai tinka vartoti tiek žirnelių pavidalu, tiek malti. Jais, kaip ir juodaisiais pipirais, tinka pagardinti mėsos, žuvies, daržovių patiekalus, padažus, paštetus, dešras bei sūrius. Jie yra kvapnūs, malonaus skonio ir švelnesni už kitus pipirus, todėl tinka pakeisti juoduosius pipirus, jei šių aštrumas nustelbia patiekalo ingredientus. Pagrindinis žaliųjų pipirų tiekėjas – Madagaskaras.
Receptai su žaliaisiais pipirais >>