Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Žaliuokės

Žaliuokės
Žaliuokė (žalsvasis baltikas, liaudyje dar vadinamas kaip zelionka), (lot. Tricholoma equestre), tai grybas, augantis ir Lietuvoje. Auga vėlyvą rudenį, prasidėjus šalnoms. Auga ir smėlyje ir samanose, kepurėlės dydis gali siekti 15 cm. Žaliuokės labai vertinamas grybas, nes jį galima marinuoti, sūdyti, džiovinti, kepti ir t.t. be to tai yra kietas grybas, niekada neištyžta, turi savo švelnų specifinį skonį. Žaliuokės naudojamaos ir medicinoje. Pavyzdžiui šio grybo ekstraktas užmuša stafilokokus, sukeliančius pūliuojančias žaizdas.
Receptai su žaliuokėmis >>