Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Želė

Želė
Želė – drebučių pavidalo patiekalas, gaunamas želatiną ištirpinus karštame skystyje ir atvėsinus vėsioje vietoje. Tiek vaikai, tiek suaugę mėgsta želė pavidalo desertus, dažniausiai daromus iš įvairių vaisių sulčių. Parduotuvėse galima nusipirkti įvairiausių, jau paruoštų, miltelių pavidalo želė pusgaminių, kuriuos tiesiog reikia sumaišyti su nurodytu kiekiu karšto vandens. Želė taipogi galima gaminti iš pieno, šokolado, varškės, šampano ir t.t. Galima užpilti ja vaisių gabaliukus, uogas, džiovintų vaisių gabaliukus, sausainius, biskvitą; gaminti sluoksniuotus želė tortus, atskirus mažus desertus, puošti plakta grietinėle, įvairiais vaisiais. Reikia nepamiršti, kad kai kurie švieži vaisiai (kiviai, ananasai) turi rūgščių, neleidžiančių sustingti želatinai. Želė gali būti ir nesaldžios – labai skanūs patiekalai yra žuvis ar mėsa drebučiuose.
Receptai su žele >>