Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Žemės riešutų aliejus

Žemės riešutų aliejus
Arachisų (žemės riešutų) aliejus. Žemės riešutų aliejus – bekvapis, švelnaus riešutų skonio, gražios gelsvos spalvos aliejus. Šaltuoju būdu spaustame aliejuje yra naudingų riebalų rūgščių, iš kurių 50% yra mononesočiosios, o 30% polinesočiosios. Rafinuotame aliejuje visiškai nėra baltymų, galinčių sukelti alerginę reakciją. Tai visapusiškai geriausias grynas augalinis aliejus. Kinijoje, Pietų ir Pietryčių Azijoje šis aliejus vartojamas taip pat plačiai, kaip alyvuogių aliejus Viduržemio jūros šalyse. Šis aliejus gali būti naudojamas kaip alternatyva alyvuogių aliejui – šaltų užkandžių gaminimui, pagardams, kepimui, virimui, skrudinimui, padažams, marinatui. Pranašesnis už kitus augalinius aliejus tuo, kad gali būti naudojamas aukštesnėje temperatūroje nei kiti aliejai ir yra atsparus oksidacijai. Žemės riešutų aliejus yra pagrindas įvairių margarinų gamybai. Jis naudojamas kosmetikos ir vaistų pramonėse – kaip priemonė astmai gydyti, stiprinti organizmui, masažui. Iš įvairių šalių importuojamas aliejus savo savybėmis nesiskiria. Atidarius reikėtų laikyti tamsioje vietoje ir suvartoti per 9-12 mėnesių.
Receptai su žemės riešutų aliejumi >>