Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!

Žuvies piršteliai

Žuvies piršteliai
Žuvies piršteliai (arba „Žuvies lazdelės“) – tai greitai paruošiamas maisto produktas, pagamintas iš maltos baltos žuvies (pvz. menkės, pangasijų, paltusų, silkių) ar žuvies filė išpjovos ir apvoliotas džiūvėsėliuose. Parduodami šaldyti, tačiau užtenka kelias minutes pakepinti keptuvėje ar pašildyti mikrobangų krosnelėje, kad būtų paruošti valgymui. Į žuvies pirštelius dedama įvairių prieskonių, taipogi krakmolo, aliejaus, kitų papildų – kuo jų procentas mažesnis, tuo produktas sveikesnis. Viename pirštelyje (25 g) yra apie 70 Kcal. Jei šildomi be aliejaus, gali būti vartojami netgi kaip dietinis maisto produktas. Derėtų nepamiršti, kad vertingų maisto medžiagų parduodamuose žuvies piršteliuose yra nedaug. Žymiai sveikesnius ir be jokių konservantų žuvies pirštelius galima lengvai pasigaminti ir namuose. Žuvies pirštelių gaminimo principą 1927 m. užpatentavo biologas ir išradėjas britas Clarence Birdseye. 1955 metais jam priklausančiame maisto fabrike „Birds Eye“ pagaminti pirmieji mums įprasti žuvies piršteliai, kurie žaibiškai išpopuliarėjo Didžiojoje Britanijoje, o netrukus – ir visame pasaulyje. Neseniai 50-tį atšventusius žuvies pirštelius pamėgo ir skubantys suaugusieji, ir vaikai, ypač specialiai jiems gaminamus įvairių žaismingų formų pirštelius.
Receptai su žuvies piršteliais >>

Skaniausi patiekalai su šiuo ingredientu