Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Konkursas "Puoselėk lietuviškas tradicijas"
Dėmesio! Konkursas jau baigėsi. Nugalėtojų sąrašą rasite čia
  • Konkursas "Puoselėk lietuviškas tradicijas"

    Mielieji,

    Birželio pabaigoje, Saulės grąžos metu, kai naktys būna trumpiausios, o gamta klesti ir auga, švenčiama Rasos šventė. Ji turi labai senas tradicijas. Apie Rasos šventes apeigas raše XVI-XVII amžiuje. Lietuvių papročiai išsilaikė dar ir XIX a.

    Norėdami prisidėti prie gražių tradicijų išsaugojimo, skelbiame konkursą "Puoselėk lietuviškas tradicijas". Kviečiame dalyvauti konkurse, siunčiant tradicinių lietuviškų patiekalų receptus.
     

    Taigi, kimbame į darbą ir siunčiame receptukus!

     

  • Daugiausia Facebook "Patinka" sulaukusio recepto autorius bus apdovanotas elektrine mėsmale!

     

    www.knyguklubas.lt įsteigė puikias knygas:

    Antrai vietai atiteks Jamie Oliver knyga "Gimęs gaminti. Jamie Oliverio virtuvės paslaptys". Džeimio nuomone, ši knyga turėtų būti pirmoji jo receptų knyga, kuri įtrauktų (netgi niekada gyvenime negaminusius) į maisto pirkimo, ruošimo ir virimo kelionę. Bendraudamas su skaitytoju tarsi su studentu, britų kulinarijos žvaigždė pateikia naudingų patarimų ir nesudėtingų bei nuostabių receptų (nuo salotų iki fantastiškų mėsos patiekalų visai šeimai), įrodančių, kaip svarbu pramokti virimo pagrindų ir teisingai apsipirkti. Taip pat moko, kaip dalyti skerdeną, aptaria virimo ir kepimo būdus.

     

    Trečiai vietai pagal Facebook balsavimą dovanosime Daniel Stevens knygą "Naminė duona". „Naminė duona" - tai praktiškas, nepakartojamas įvairių rūšių ir formų duonos kepimo vadovas. Knygos autorius Daniel Stevens pateikia daug informacijos apie duonos kepimo būdus, miltų rūšis ir įvairius priedus bei sudedamąsias dalis.  Čia rasite daug patarimų ir detalių paaiškinimų, kaip žingsnis po žingsnio išsikepti kasdienę ar šventinę duoną, itališką fokačiją, turkišką paplotį, čiabatą, bandeles, spurgas, raguolius, sausainius. Taip pat pateikiami prie šių kepinių derančių užtepų receptai. Knygos autorius patars, kaip taisyklingai raikyti, laikyti ir atšviežinti duoną. Išmoksite susimūryti net molinę krosnį tokiems gardumynams kepti!

  • Papildomos sąlygos:

    • Draudžiama kopijuoti nuotraukas ar receptus iš kitų interneto svetainių, knygų, žurnalų;
    • Nuotraukos turi atitikti receptą;
    • Pasikartojantys receptai (jau publikuojami svetainėje) konkurse nedalyvauja;
    • Recepte turi būti nurodytos sudėtinės dalys ir jų kiekiai;
    • Jei siunčiant receptą nenurodysite el. pašto adreso, jis nebus priskirtas konkursui;
    • prašome receptus rašyti su lietuviškomis raidėmis.
    • Gaspadine.lt pasilieka teisę atsiųstus receptus naudoti savo nuožiūra.
    • Konkursui receptus siųskite nuo dabar iki liepos 3 dienos imtinai.

     

    Jei norite atsiųsti receptą, paspauskite čia.