Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Abchazų šašlykas
AUTORIUS:
D.
INGREDIENTAI:
šiek tiek bazilikų (džiovintas, 2-3)
1 valgomasis šaukštas juodųjų pipirų (grūsti)
1 valgomasis šaukštas paprikų (raudonoji, milteliai)
3 vienetai svogūnų (vidutinio dydžio)
1 kilogramas kiaulės prandinės
1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
1 valgomasis šaukštas druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Imam mėsą, nuplaunam ir būtinai nusausinam. Pjaustom mėsą skersai raumens maždaug 6x6x6 cm dydžio gabaliukais. Gaminsim ant stalo, todėl nusiplaunam stalą ir išsidėliojam mėsos gabaliukus. Toliau pjaustom svogūnus. Svogūnus pjaunam pusiau ir su šefo peiliu smulkinam maždaug 3-4 mm pusiau žiedais. Dedam svogūnus ant mėsos gabaliuku. Supilam pipirus ir papriką. Gerai masažuojam mėsą kartu su svogūnais taip, kad iš svogūnų pradėtų skirtis sultys. Dedam baziliką. Vėl masažuojam apie porą minučių. Dedam druską, aliejų. Tada taip normaliai paminkom, pamaišom. Dedam viską į puodą ir į šaldytuvą apie 30 min. To tikrai pakanka, kad mėsa išsimarinuotų. Tuo tarpu kuriam malkas (turi būtinai būti malkos, kadangi ant anglies šašlykas netenka savo pusės skonio) ir kol malkos sudegs iki žarijų, galim parūkyt ir/ar išgert alaus. Kepam ant gana kaitrių žarijų. Ant iešmų veriam skersai mėsos gabaliuko, svogūnų neveriam, stengiamės juos nuimti, nes kai kepa, jie smirdės. Gabaliukus ant iešmo truputėlį paspauskim tarpusavyje. Kepam apie 30 min, nuolat vartom. Žarijos turi būti gana karštos, tada jie skaniai apskrunda. Sako, tikri kaukaziečiai kepa ant atviros ugnies ;-) Nepakartojamas skonis. Tai vieninteliai šašlykai, kuriuos kepant nesmirdi degėsiais ar svylančiais taukais. Valgom su ryžiais ar pan. ir daržovėmis. Jokių ketčupų ;-)

Abchazų šašlykas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Imam mėsą, nuplaunam ir būtinai nusausinam. Pjaustom mėsą skersai raumens maždaug 6x6x6 cm dydžio gabaliukais. Gaminsim ant stalo, todėl nusiplaunam stalą ir išsidėliojam mėsos gabaliukus. Toliau pjaustom svogūnus. Svogūnus pjaunam pusiau ir su šefo peiliu smulkinam maždaug 3-4 mm pusiau žiedais. Dedam svogūnus ant mėsos gabaliuku. Supilam pipirus ir papriką. Gerai masažuojam mėsą kartu su svogūnais taip, kad iš svogūnų pradėtų skirtis sultys. Dedam baziliką. Vėl masažuojam apie porą minučių. Dedam druską, aliejų. Tada taip normaliai paminkom, pamaišom. Dedam viską į puodą ir į šaldytuvą apie 30 min. To tikrai pakanka, kad mėsa išsimarinuotų. Tuo tarpu kuriam malkas (turi būtinai būti malkos, kadangi ant anglies šašlykas netenka savo pusės skonio) ir kol malkos sudegs iki žarijų, galim parūkyt ir/ar išgert alaus. Kepam ant gana kaitrių žarijų. Ant iešmų veriam skersai mėsos gabaliuko, svogūnų neveriam, stengiamės juos nuimti, nes kai kepa, jie smirdės. Gabaliukus ant iešmo truputėlį paspauskim tarpusavyje. Kepam apie 30 min, nuolat vartom. Žarijos turi būti gana karštos, tada jie skaniai apskrunda. Sako, tikri kaukaziečiai kepa ant atviros ugnies ;-) Nepakartojamas skonis. Tai vieninteliai šašlykai, kuriuos kepant nesmirdi degėsiais ar svylančiais taukais. Valgom su ryžiais ar pan. ir daržovėmis. Jokių ketčupų ;-)

Receptą atsiuntė D.

Komentarai (70)


  • Elė 2017-02-22 19:40

    Tik nereikia lia lia lia šašlykai liuks


  • Virgis331 2016-12-30 23:28

    As taip RUOSIU mesa jau kokia 30 metu tik dar dadedu citrinos


  • slapenka 2015-10-07 08:30

    mfg fuuuuuuu valgykit savo tuos bazilikus


  • Giedrius 2015-06-26 20:25

    Baziliko 2-3 valgomieji saukstai?


  • ina avetisian 2015-06-22 01:42

    tobulas receptas bet pirma pabarstom druska prieskoniais po to dedam svogunus as aliejaus nepilu riebalu uztenka tokie gabaliukai puikiai iskepa tik negali buti atviros liepsnos kepti tik ant lapuociu medziu zariju jei pradesit kepti ant karstu zariju po to vidus liks sultingas


  • NESAMONINGAS 2015-06-21 16:51

    pavadinimas,nuo kada Abchazai valgo kiauliena :) :) :) jeigu jis bus avienos tai priekoniai bus kiti,kazkas cia ne i tema :D


  • Onyte 2015-06-21 14:39

    Parasyta 1 saukstas druskos. Negirdejau, kad Lietuvoj senovej butu kas kepes saslykus...


  • nu jo. 2015-06-08 05:21

    Kas per saslas be druskos?


  • Andrius 2015-06-08 00:16

    3 kartus dariau, visi svečiai sakė, kad SUPER, taigi minkykit iš širdies ir viskas pavyks, tikrai super receptas!


  • 545 2015-06-07 22:54

    debiliskas receptas. po 30 min kepimo mesa gali ismesti o paminkom is viso afigenai skamba.... pavemimo receptas


Daugiau receptų