Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Ačma - apkepas su sūriu
AUTORIUS:
Algirdas
INGREDIENTAI:
5 vienetai kiaušinių
1 kilogramas kvietinių miltų
1 stiklinė vandens
šiek tiek druskos
400 gramų sviesto
200 gramų grietinės
1 kilogramas sūris (suluguni (arba aštrus baltas karvių pieno sūris))
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaušinius išplakti, supilti vandenį, miltus, druską (pagal skonį) ir išminkyti.
Tešlą suskirstyti į 8 dalis, viena kurių būtų dvigubai didesnė už kitas. Jas surutulioti į rutuliukus ir 10 minučių palaikyti.
Mažuosius rutuliukus 1-2 minutėms įmesti į verdantį vandenį, ištraukti, užpilti šaltu vandeniu ir sudėti į kiaurasamtį.
Sūrį sutarkuoti, sumaišyti su grietine ir puse ištirpinto sviesto.
Rutuliukus plonai iškočioti iki kepimo formos dydžio, didįjį - taip, kad kraštai užsilenktų. Įdėti jį į pateptą sviestu kepimo formą, paviršių patepti ištirpintu sviestu.
Ant jo sudėti 3 iškočiotus mažesnius paplotėlius, pertepant juos ištirpintu sviestu.
Uždėti pusę sūrio masės, vėl 3 mažesnius paplotėlius, pertepant sviestu, ir likusią sūrio masę.
Galiausiai uždėti paskutinį mažą paplotį, kraštus sujungiant su užlenktais didžiojo papločio kraštais.
Peiliu supjaustyti kvadratais ir kepti iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol paviršius taps gražios auksinės spalvos.
Skanaus.

Ačma - apkepas su sūriu

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Kiaušinius išplakti, supilti vandenį, miltus, druską (pagal skonį) ir išminkyti.
Tešlą suskirstyti į 8 dalis, viena kurių būtų dvigubai didesnė už kitas. Jas surutulioti į rutuliukus ir 10 minučių palaikyti.
Mažuosius rutuliukus 1-2 minutėms įmesti į verdantį vandenį, ištraukti, užpilti šaltu vandeniu ir sudėti į kiaurasamtį.
Sūrį sutarkuoti, sumaišyti su grietine ir puse ištirpinto sviesto.
Rutuliukus plonai iškočioti iki kepimo formos dydžio, didįjį - taip, kad kraštai užsilenktų. Įdėti jį į pateptą sviestu kepimo formą, paviršių patepti ištirpintu sviestu.
Ant jo sudėti 3 iškočiotus mažesnius paplotėlius, pertepant juos ištirpintu sviestu.
Uždėti pusę sūrio masės, vėl 3 mažesnius paplotėlius, pertepant sviestu, ir likusią sūrio masę.
Galiausiai uždėti paskutinį mažą paplotį, kraštus sujungiant su užlenktais didžiojo papločio kraštais.
Peiliu supjaustyti kvadratais ir kepti iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol paviršius taps gražios auksinės spalvos.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Algirdas

Komentarai (14)


  • ;DDD 2012-04-16 14:58

    Skanu !! Man patiko!


  • karolina 2011-08-09 22:29

    oi kaip skanu :bucinys: :super2:


  • ruta 2011-01-12 18:09

    labai labai skanus apkepas :super: :super: :super: :super: :super2:


  • Jogailė 2011-01-07 11:17

    Skanu turetu buti ir sis patiekalas! Turiu gruzinu seima, gyvenancia kaimynystej :super: nuolat kazka skanaus pagamine kviecia.. Labai skani ir ivairi pas juos virtuve!


  • Kestas 2011-01-07 11:02

    Buvau Gruzijoj vasara, valgiau sita dalyka. Labai skanu. Ne is LT produktu tokius dalykus daryti, manau. Reikia ir patirties tureti tikriausiai


  • Iveta 2011-01-03 12:03

    Kodel neskanu ? Man tai žiaurei patiko 8-| :myliu:


  • maja 2010-12-29 12:16

    tai tiesiog skanumelis yummy yummy patariu pabadyt(tik grietines gal nereikia) :super: %-)


  • Vytas 2010-11-24 18:07

    bandysiu, gal bus :super:


  • Juste 2010-11-19 17:38

    Ar skanu ? :-) Norejau iskepti, bet galvojku, kad bus nelabai.... :bloga:


  • sandra 2010-09-04 13:20

    :bloga: neskanu


Daugiau receptų