Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Adžabsandalis - daržovių troškinys
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
4 vienetai baklažanų
3 vienetai bulvių
2 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
2 vienetai pomidorų pastos
2 vienetai svogūnų
80 gramų vandens
šiek tiek druskos
4 valgomieji šaukštai aliejaus
2 saujos žalumynų (petražolės, bazilikai, krapai, kinza (kalendra)
šiek tiek raudonųjų pipirų (malti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Baklažanus ir nuskustas bulves perpjauti išilgai, tada supjaustyti riekelėmis. Svogūną supjaustyti pusžiedžiais. Pomidorus nuplikyti verdančiu vandeniu, nuimti odelę, supjaustyti į 4 dalis. Česnaką stambiai sukapoti.
Į puodą storu dugnu įpilti aliejų, suberti svogūnus, pakepinti ant silpnos ugnies, suberti bulves, pakepinti 3-5 minutes. Sudėti baklažanus, pomidorus, pusiau uždengti dangčiu, 5 minutes maišant patroškinti.
Supilti vandenį, sumažinti ugnį, patroškinti 15 minučių.
Kai bulvės suminkštės, pridėti susmulkintus žalumynus, česnaką, pipirus, pagal skonį druskos.
Nukelti nuo ugnies, uždengti ir 2 valandas palaikyti.
Patiekiamas ir kaip karštas, ir kaip šaltas užkandis.

Adžabsandalis - daržovių troškinys

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Baklažanus ir nuskustas bulves perpjauti išilgai, tada supjaustyti riekelėmis. Svogūną supjaustyti pusžiedžiais. Pomidorus nuplikyti verdančiu vandeniu, nuimti odelę, supjaustyti į 4 dalis. Česnaką stambiai sukapoti.
Į puodą storu dugnu įpilti aliejų, suberti svogūnus, pakepinti ant silpnos ugnies, suberti bulves, pakepinti 3-5 minutes. Sudėti baklažanus, pomidorus, pusiau uždengti dangčiu, 5 minutes maišant patroškinti.
Supilti vandenį, sumažinti ugnį, patroškinti 15 minučių.
Kai bulvės suminkštės, pridėti susmulkintus žalumynus, česnaką, pipirus, pagal skonį druskos.
Nukelti nuo ugnies, uždengti ir 2 valandas palaikyti.
Patiekiamas ir kaip karštas, ir kaip šaltas užkandis.

Komentarai (8)


  • gintare 2011-10-26 15:13

    ne nu rimtai kaip siprasti 4 baklazanai nu gi cia labai daug :super2: :super:


  • ? 2011-04-04 00:48

    kaip supratau baklažano prieš pjaustant nereikia nulupti


  • Gi 2010-11-27 12:18

    To gf >
    Matyt virtuvėj nesisukinėji, jei tokie komentarai kyla :)) Pabandyk tiesiog imt ir gamint-pamatysi, kas gausis ;-)


  • *** 2010-08-04 11:25

    :bravo:


  • 'Domu 2010-06-22 13:16

    labai skanus turbut reiks pabandyti :bravo:


  • Eli 2010-04-26 18:45

    Fantazijos, žmonės! Gramais..., pulsi dar bulvę sverti. Juk čia troškinys, nereikia visko skaičiuoti kaip pamišėliui ;-) .


  • Gintautas 2010-04-26 12:00

    BANDYSIU GAMINTI


  • gf 2010-04-22 17:53

    Sudedamosios dalys galetu buti nurodytos tiksliau, t.y. gramais, nes pvz baklazano ar bulves vienetas vienetui nelygus.


Daugiau receptų