Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Agnės pyragas su uogiene
AUTORIUS:
Agnė
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
INGREDIENTAI:
0.5 stiklinės cukraus
2 vienetai kiaušinių
šiek tiek kvietinių miltų (dėkite tiek , kad tešla būtų kieta)
1 arbatinis šaukštelis sodos
3 valgomieji šaukštai sviesto (arba margarinas)
0.5 stiklinės grietinės
šiek tiek uogienės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Labai skanus pyragas - patiko visiems ragavusiems.
Cukraus dėjau 0,5 stiklinės, kadangi mano uogienė buvo saldi. Atkreipkite dėmesį ir Jūs - nepadauginkite cukraus.
Kiaušinius suplakti su cukrumi, dėti grietinę, sodą, ištirpintą margariną bei miltus ir viską suminkyti. Tešla turi būti kieta.
Šiek tiek palikti tešlos, kurią galėtumėme sutarkuoti ar supjaustyti ant pyrago viršaus, o kitą dalį iškočioti riebalais išteptoje skardoje.
Taigi, 1 tešlos sluoksnis ir ant viršaus uogienė.
Tuomet antras tešlos sluoksnis ir vėl uogienė.
Ir galiausiai patarkuoti (ar supjaustyti mažais gabalėliais) likusią tešlą ir apdėti ant viršaus.
Kepti apie 50 min. 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.
P.S. Įberkite į kiaušinius vanilinio cukraus (jei turite) - gausis geresnis kvapas.
Mėgaukitės!

Agnės pyragas su uogiene

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Labai skanus pyragas - patiko visiems ragavusiems.
Cukraus dėjau 0,5 stiklinės, kadangi mano uogienė buvo saldi. Atkreipkite dėmesį ir Jūs - nepadauginkite cukraus.
Kiaušinius suplakti su cukrumi, dėti grietinę, sodą, ištirpintą margariną bei miltus ir viską suminkyti. Tešla turi būti kieta.
Šiek tiek palikti tešlos, kurią galėtumėme sutarkuoti ar supjaustyti ant pyrago viršaus, o kitą dalį iškočioti riebalais išteptoje skardoje.
Taigi, 1 tešlos sluoksnis ir ant viršaus uogienė.
Tuomet antras tešlos sluoksnis ir vėl uogienė.
Ir galiausiai patarkuoti (ar supjaustyti mažais gabalėliais) likusią tešlą ir apdėti ant viršaus.
Kepti apie 50 min. 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.
P.S. Įberkite į kiaušinius vanilinio cukraus (jei turite) - gausis geresnis kvapas.
Mėgaukitės!

Receptą atsiuntė Agnė

Komentarai (82)


  • Egidijus 2017-02-19 14:25

    Ziauriai patiko noreciau gauti kepejos numeriuka kad isteketu uz manes


  • Agnė 2014-09-27 21:16

    Ačiū už gražius žodžius :) visai buvau užmiršusi, kad patalpinau šį receptą, todėl į klausimus neatsakinėjau. Miltų dėkite tiek, kad tešlą galėtumėte iškočioti. :)


  • justina 2014-02-17 15:18

    Kiek miltų dėti? Apytisliai?


  • justina 2014-02-17 15:17

    Sveiki, iš tiesų, galėtumėte parašyti kiek miltų dėti. Nors apytiksliai. Dėkinga.


  • Kristina 2013-10-12 18:48

    Skanus pyragas :) Aš gaminau su mėlynių uogiene. Gaila, kad joje uogų daug nebuvo, tai gavosi sausokas. Tai va, tikrai reikia atkreipti dėmesį į uogienę :) Patariu dėti tokią, kurioje yra daug uogų arba šiaip kažkokių uogyčių pridėti, kad nesigautų sausas :)


  • vikuliukas 2012-10-20 15:41

    kepiau gal 4 ar 5 kartus ir visad skanus isejo


  • Simona 2012-02-23 20:53

    Nuostabus! Daugiau nei nera ka pridurti :)


  • Neringa 2011-11-28 13:09

    Prisiskaiciau geru atsiliepimu apie sy pyraga ir as pabandziau issikepti :-) Iesejo puikus :super: Aciu uz nerealu recepta :myliu: :-* Labai lengvai pagaminamas ir labai labai skanus :super2: :jee:


  • vaidas355 2011-11-27 17:19

    uz kokio pusvalandzio ragausim pas mane jau kepa


  • begu,begu kepti 2011-11-16 13:25

    lyg kažkada esu kepus,bet primirsau,tad bus proga prisiminti ;-) :-( ;-)


Daugiau receptų