Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Agrastų vynas
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
10 kilogramų agrastų
3.5 kilogramo cukraus
9 litrai vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Surinktus agrastus gerai nuplaukite, leiskite kiek apdžiūti ir sumalkite mėsmale. Gerai išmaišykite ir palikite kambario temperatūroje parą. Tada per dvigubos marlės maišelį gerai išspauskite sultis. Sultis reikia gerokai atskiesti vandeniu. Pavyzdžiui, 7L agrastų sulčių reikia atskiesti 9L vandens ir įdėjus 3 ar 3,5 kg cukraus gerai išmaišyti, kol cukrus visiškai ištirps. Supilkite į atitinkamo dydžio butelį, užriškite dviguba marle ir palikite kambario temperatūroje. Vietoj marlės galima naudoti tradicinį būdą: indą sandariai uždarykite su dangteliu, į kurį įstatyta žarnelė rūgimo dujoms išeiti. Kitas žarnelės galas ėkišamas į vandens stiklinę, kad oras galėtų išeiti, bet neįeiti.

Po 3-4 mėnesių, praėjus didžiajam rūgimui, atsargiai nupilkite į kitą butelį (paprastai nuo agrastų būna labai daug tirščių), kurį lengvai užkimškite kamščiu, padarytu iš vatos, įdėtos į sviestinį popierių. Vėl palikite kambario temperatūroje apie 4-5 mėnesius ar daugiau: dabar jau skystį žarnele nutraukite ir supilstykite į švariai išplautus butelius, juos uždarykite kamščiais ir statykite sandėlyje. Paliktus sandėlyje laikykite kuo ilgiau. Galite palikti net keletui metų. Pastovėjęs buteliuose vynas įgauna labai gražią šviesiai gintarinę spalvą, gerą skonį.

Agrastų vynas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Surinktus agrastus gerai nuplaukite, leiskite kiek apdžiūti ir sumalkite mėsmale. Gerai išmaišykite ir palikite kambario temperatūroje parą. Tada per dvigubos marlės maišelį gerai išspauskite sultis. Sultis reikia gerokai atskiesti vandeniu. Pavyzdžiui, 7L agrastų sulčių reikia atskiesti 9L vandens ir įdėjus 3 ar 3,5 kg cukraus gerai išmaišyti, kol cukrus visiškai ištirps. Supilkite į atitinkamo dydžio butelį, užriškite dviguba marle ir palikite kambario temperatūroje. Vietoj marlės galima naudoti tradicinį būdą: indą sandariai uždarykite su dangteliu, į kurį įstatyta žarnelė rūgimo dujoms išeiti. Kitas žarnelės galas ėkišamas į vandens stiklinę, kad oras galėtų išeiti, bet neįeiti.

Po 3-4 mėnesių, praėjus didžiajam rūgimui, atsargiai nupilkite į kitą butelį (paprastai nuo agrastų būna labai daug tirščių), kurį lengvai užkimškite kamščiu, padarytu iš vatos, įdėtos į sviestinį popierių. Vėl palikite kambario temperatūroje apie 4-5 mėnesius ar daugiau: dabar jau skystį žarnele nutraukite ir supilstykite į švariai išplautus butelius, juos uždarykite kamščiais ir statykite sandėlyje. Paliktus sandėlyje laikykite kuo ilgiau. Galite palikti net keletui metų. Pastovėjęs buteliuose vynas įgauna labai gražią šviesiai gintarinę spalvą, gerą skonį.

Komentarai (9)


  • КИТАИЦ 2011-10-24 14:27

    Ну и хуйня тут творится, чо это бухло? Да ? Нет? А сейчас? ЕСЛИ Я КИТАЕЦ, ЭТО НЕ БЛЯТь ЗНАЦИТ ЦТО ВЫ БЛЯТ; И ХУйНю делат; не надо, у меня двое детей, оба нахуй зсдесь и да и нет и ебать копать-колотить не смещить мне тут пока пальцы в голове.


  • Darius 2011-06-03 17:44

    Kas bandet, gerai per galva duoda ? : )


  • mistika 2011-01-10 19:06

    man sis receptas patinka :-) reiks pasigaminti. ;-) o del laukimo tikrai ilgai :-( bet kas jai nori tai islauksi. :-p :super: :-D


  • teise 2010-11-25 18:13

    kas cia? Jug ce ne patiekalas ce tik is parduotuves nupirktos sultisit ipiltos i grazia puodeli!!!!!!!!!!!!!!!111 %-) %-) %-) %-) %-) [:-)


  • agne 2010-06-19 19:00

    fe. :bloga: :bloga: :bloga: :bloga: :bloga:


  • (anonimas) 2010-05-21 00:40

    jus durni


  • Julius 2010-05-11 19:05

    Gaila kad vynai ilgai darosi. :-(


  • pipi 2010-03-16 13:01

    kiek parauginsi. galima iki 21 laipsnio pasidaryt :)


  • Dainius 2010-03-15 18:26

    O kiek maždaug laipsniu buna? %-) :-D


Daugiau receptų