Įkaitinau orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros.
Išsukau sviestą su kiaušiniais, įpyliau 2 šaukštelius citrinų sulčių, subėriau 0,5 stiklinės cukraus, aguonas ir išmaišiau.
Galiausiai įmaišiau su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir išmaišiau vientisą tešlą.
Iš tešlos ant sviestu pateptos skardos suformavau apvalius sausainiukus.
Kepiau apie 11-15 min.
Iškeptus palikau atvėsti.
Kiaušinio baltymą išplakiau su likusiu cukrumi bei citrinų sultimis.
Gauta mase apšlaksčiau sausainius ir palikau, kad glazūra sustingtų.
Skanaus.

Aguoniniai sausainiai su glazūra
INGREDIENTAI:
1.5 valgomojo šaukšto | aguonų |
0.8 stiklinės | cukraus |
2 vienetai | kiaušinių |
1 vienetas | kiaušinių (baltymai) |
2 stiklinės | kvietinių miltų |
0.5 stiklinės | sviesto |
1 arbatinis šaukštelis | kepimo miltelių |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Aguoniniai sausainiai su glazūra
Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Aguonos, 1.5 valgomojo šaukšto
- Cukrus, 4/5 stiklinės
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Kiaušiniai, baltymai, 1 vienetas
- Kvietiniai miltai, 2 stiklinės
- Sviestas, 0.5 stiklinės
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
Įkaitinau orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros.
Išsukau sviestą su kiaušiniais, įpyliau 2 šaukštelius citrinų sulčių, subėriau 0,5 stiklinės cukraus, aguonas ir išmaišiau.
Galiausiai įmaišiau su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir išmaišiau vientisą tešlą.
Iš tešlos ant sviestu pateptos skardos suformavau apvalius sausainiukus.
Kepiau apie 11-15 min.
Iškeptus palikau atvėsti.
Kiaušinio baltymą išplakiau su likusiu cukrumi bei citrinų sultimis.
Gauta mase apšlaksčiau sausainius ir palikau, kad glazūra sustingtų.
Skanaus.
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
Komentarai (1)
E o tai sviesta tirpint reikia? :-(