Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Aguoniniai sausainiai su glazūra
AUTORIUS:
Rima
INGREDIENTAI:
1.5 valgomojo šaukšto aguonų
0.8 stiklinės cukraus
2 vienetai kiaušinių
1 vienetas kiaušinių (baltymai)
2 stiklinės kvietinių miltų
0.5 stiklinės sviesto
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Įkaitinau orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros.
Išsukau sviestą su kiaušiniais, įpyliau 2 šaukštelius citrinų sulčių, subėriau 0,5 stiklinės cukraus, aguonas ir išmaišiau.
Galiausiai įmaišiau su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir išmaišiau vientisą tešlą.
Iš tešlos ant sviestu pateptos skardos suformavau apvalius sausainiukus.
Kepiau apie 11-15 min.
Iškeptus palikau atvėsti.
Kiaušinio baltymą išplakiau su likusiu cukrumi bei citrinų sultimis.
Gauta mase apšlaksčiau sausainius ir palikau, kad glazūra sustingtų.
Skanaus.

Aguoniniai sausainiai su glazūra

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Įkaitinau orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros.
Išsukau sviestą su kiaušiniais, įpyliau 2 šaukštelius citrinų sulčių, subėriau 0,5 stiklinės cukraus, aguonas ir išmaišiau.
Galiausiai įmaišiau su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir išmaišiau vientisą tešlą.
Iš tešlos ant sviestu pateptos skardos suformavau apvalius sausainiukus.
Kepiau apie 11-15 min.
Iškeptus palikau atvėsti.
Kiaušinio baltymą išplakiau su likusiu cukrumi bei citrinų sultimis.
Gauta mase apšlaksčiau sausainius ir palikau, kad glazūra sustingtų.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Rima

Komentarai (1)


  • dfd 2013-07-19 15:53

    E o tai sviesta tirpint reikia? :-(


Daugiau receptų