Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Aguoninis varškės pyragas
AUTORIUS:
Živilė
INGREDIENTAI:
5 valgomieji šaukštai aguonų
2 vienetai apelsinų
1 vienetas citrinų
1.5 stiklinės cukraus
1 valgomasis šaukštas cukraus (rudasis)
4 vienetai kiaušinių
300 gramų sausainių (selga, gaidelis, šachmatiniai)
900 gramų varškės
125 gramai sviesto (tirpintas)
1 valgomasis šaukštas vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Labai skanus, gaivus varskes pyragas, kurį paruošti labai paprasta.
Sausainius susmulkiname su virtuvės kombainu ir sumaišome juos su ištirpintu sviestu bei ruduoju cukrumi.
Gauta mase išklojame maždaug 26 cm skersmens kepimo formos dugną bei kraštus.
Kitame inde išplakame kiaušinius su cukrumi, sudedame varškę, 2 apelsinų bei 0,5 citrinos sultis, sutarkuotas apelsinų bei citrinos žieveles, vanilinį cukrų ir aguonas.
Viską išmaišome ir gautą masę supilame į sausainių mase išklotą kepimo formą.
Kepame 160 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 75 minutes.
Kai pyragą ištrauksite jis bus minkštas, todėl reikėtų palaukti kol atvės (atvėsęs sukietės).
Patiekiame ataušusį.
Skanaus.

Aguoninis varškės pyragas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Labai skanus, gaivus varskes pyragas, kurį paruošti labai paprasta.
Sausainius susmulkiname su virtuvės kombainu ir sumaišome juos su ištirpintu sviestu bei ruduoju cukrumi.
Gauta mase išklojame maždaug 26 cm skersmens kepimo formos dugną bei kraštus.
Kitame inde išplakame kiaušinius su cukrumi, sudedame varškę, 2 apelsinų bei 0,5 citrinos sultis, sutarkuotas apelsinų bei citrinos žieveles, vanilinį cukrų ir aguonas.
Viską išmaišome ir gautą masę supilame į sausainių mase išklotą kepimo formą.
Kepame 160 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 75 minutes.
Kai pyragą ištrauksite jis bus minkštas, todėl reikėtų palaukti kol atvės (atvėsęs sukietės).
Patiekiame ataušusį.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Živilė

Komentarai (34)


  • Vita 2017-01-20 15:41

    Tai juk sausainiai yra


  • Laura 2014-02-02 19:26

    labai labai labai skanus ir gaivus pyragas. kepiau anytos gimtadieniui, tai per kelias min svečiai suvalgė. mmmmmmm ;)


  • jurate 2012-08-07 07:26

    O CIA MILTU NEREIKIA ?


  • jurate 2012-08-07 07:25

    O CIA MILTU NEREIKIA DETI?


  • jurate 2012-08-07 07:24

    o cia mitu nereikia?????


  • Audronė 2012-03-01 12:57

    Labai skanus pyragas :)


  • ema 2012-02-07 21:46

    gavosi labai puikiai kai kepiau, labai labai skanus ir kvepiantis apelsinais :)) tačiau pataisykite klaidelę, kiaušiniai šaukštais nematuojami, užmeskit vienetus pyrago sudėtyje, kad kitiem būtų aiškiau. ačiū :)


  • jolanta 2011-11-17 17:43

    receptas pasaka uzvakar kepiau.kas ragavo labai patiko aciu uz skanu recepta.kai pastovejo dar skanesnis


  • (anonimas) 2011-10-14 14:50

    na ir man gavosi nerialiai skanus tai bandyk dar karta zozė


  • Dainius 2011-09-10 18:46

    Rekomenduoju vietoj sausainiu "Gaidelis" deti sausainius Selga kondensuoto pieno skonio. Iskepes gaunasi karameles skonio. :-)


Daugiau receptų