Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Aguoninis vyniotinis
AUTORIUS:
Martyna
INGREDIENTAI:
250 gramų aguonų
300 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
500 gramų kvietinių miltų
125 mililitrai pieno
500 gramų sviesto
150 gramų razinų
25 gramai mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Mieles ištrinti su 2 š. cukraus. Tada įpilti 5-7 š. šilto, bet ne per kartšo pieno. Palaukti apie 25 min., kol mielės pradės "veikti". Tuo tarpu, pamerkiame razinas, nuplikiname ir sumalame aguonas, kiaušinius išplakame šakute, į juos supilame likusį pieną. Šią masę pilame į mieles. Po truputį bemaišant pilame miltus. Tešlą vis papurškiame aliejumi, kad neliptų prie rankų. Ją minkom rankom, kokias 10-15 min. Po to iš jos atskiriam 4-5 galingus gabalus ir paliekam 30 min. pakilimui. Imam pirmąjį, kurį kočiojame, kol gauname laaaabai ploną blyną, ant jo gausiai užtepam išlydyto, tačiau truputį kambaryje pastovėjusio ir apkietėjusio sviesto, beriame daug cukraus, tik negailėkit, nes į tešlą jo nedėjome. Ant šio pabarstome keletą razinų. Tada imame kitą gabalą, jį kočiojame, pasviestiname, pacukriname ir dedame ant pirmojo, ir taip su likusiais gabalais. Ant paskutinio lakšto tepame sviestą, beriame cukrų, razinas ir aguonas. Visą lakštų krūvą sukame į vyniotinį, dedame į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą skardą, aptepame gausiai sviestu. Vyniotinį paliekame dar bent pusvalandžiui šiltoje vietoje. Kepame 230 C orkaitėje tol, kol gražiai parus. Valgyti šiltą, kol nesukietėjo pasidariusi karamelė. Skanaus!

Aguoninis vyniotinis

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Mieles ištrinti su 2 š. cukraus. Tada įpilti 5-7 š. šilto, bet ne per kartšo pieno. Palaukti apie 25 min., kol mielės pradės "veikti". Tuo tarpu, pamerkiame razinas, nuplikiname ir sumalame aguonas, kiaušinius išplakame šakute, į juos supilame likusį pieną. Šią masę pilame į mieles. Po truputį bemaišant pilame miltus. Tešlą vis papurškiame aliejumi, kad neliptų prie rankų. Ją minkom rankom, kokias 10-15 min. Po to iš jos atskiriam 4-5 galingus gabalus ir paliekam 30 min. pakilimui. Imam pirmąjį, kurį kočiojame, kol gauname laaaabai ploną blyną, ant jo gausiai užtepam išlydyto, tačiau truputį kambaryje pastovėjusio ir apkietėjusio sviesto, beriame daug cukraus, tik negailėkit, nes į tešlą jo nedėjome. Ant šio pabarstome keletą razinų. Tada imame kitą gabalą, jį kočiojame, pasviestiname, pacukriname ir dedame ant pirmojo, ir taip su likusiais gabalais. Ant paskutinio lakšto tepame sviestą, beriame cukrų, razinas ir aguonas. Visą lakštų krūvą sukame į vyniotinį, dedame į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą skardą, aptepame gausiai sviestu. Vyniotinį paliekame dar bent pusvalandžiui šiltoje vietoje. Kepame 230 C orkaitėje tol, kol gražiai parus. Valgyti šiltą, kol nesukietėjo pasidariusi karamelė. Skanaus!

Receptą atsiuntė Martyna

Komentarai (21)


  • lijana 2011-12-11 10:10

    labai skanus,kiek kartu gaminau tiek pavyko. aciu kas idejo si recepta.


  • Martyna 2010-12-12 16:58

    500 g miltų reikia 1 pakelio sausų mielių.


  • Ivi 2010-12-12 12:56

    o jei turiu tik sausas mieles? Kiek ju reikia deti?


  • Martyna 2010-11-27 13:47

    Kepti reiktų apie 45 min. ir po to stebėti, kad nesusiviltų.


  • Goda 2010-11-27 10:06

    :-) :super: skanumelis


  • zivilyyte 2010-09-23 14:03

    Cia is tikruju yra simtalapio receptas. Tik truputi supaprastinta gamybos eiga. Kuri turi valios, tesla ilgiau minkykit, tada duokit pakilti padalintiem gabaleliam, ir tesla trupui pakociojus rekia tampyti kol gaunasi labai ploni. Tada ir pyragas susisluoksniuos, o nesigaus kaip bulka.


  • (anonimas) 2010-08-24 18:16

    :taip:


  • auguste 2010-08-23 12:35

    pyragas labai skanus man net seile varva istikruju skanu aciu kad yra tokiu skaniu receptu :super: ;-) :-)


  • Skaiste 2010-05-09 16:15

    nuostabus pyragas :super: :myliu:
    dar labai skanu yra kai vietoi aguonu yra obuolaine,tada galima liezuvi praryti :soku2: :jee:
    tikrai patariu issikepti :taip: :bravo:


  • Evelina 2010-04-12 14:42

    Noreciau suzinoti kiek mazdaug reikes kepti, kol jis apskrus? tai pusvalandis, valanda?? ;-)


Daugiau receptų