Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Aguonų sausainėliai
AUTORIUS:
Simona
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
INGREDIENTAI:
3 valgomieji šaukštai aguonų
315 gramų cukraus
2 arbatiniai šaukšteliai vanilės (ekstraktas)
1 vienetas kiaušinių
345 gramai kvietinių miltų
0.5 arbatinio šaukštelio druskos
226 gramai sviesto
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
1 valgomasis šaukštas citrinos žievelės (sutarkuota)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Išmaišykite kiaušinį, sviestą, cukrų ir citrinos sultis.
Po to įmaišykite vanilę, druską, citrinos žievelę, kepimo miltelius, miltus ir aguonas.
Rankomis išminkytą tešlą padalinkite į vienodo dydžio rutuliukus. Kiekvieną tešlos rutuliuką paplokite tarp delnų ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
Kepkite 15 minučių 180° C laipsnių orkaitėje.

Aguonų sausainėliai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Išmaišykite kiaušinį, sviestą, cukrų ir citrinos sultis.
Po to įmaišykite vanilę, druską, citrinos žievelę, kepimo miltelius, miltus ir aguonas.
Rankomis išminkytą tešlą padalinkite į vienodo dydžio rutuliukus. Kiekvieną tešlos rutuliuką paplokite tarp delnų ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą.
Kepkite 15 minučių 180° C laipsnių orkaitėje.

Receptą atsiuntė Simona

Komentarai


Daugiau receptų