Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Agurkai su garstyčiomis
AUTORIUS:
Kris
INGREDIENTAI:
1 litras agurkų
1 stiklinė cukraus
2 valgomieji šaukštai garstyčių
1 stiklinė acto
2 valgomieji šaukštai druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nuplauname agurkus, supjaustome ir dedame į norimos talpos stiklainius (mažesnius agurkus aš dedu nepjaustytus). Iš vandens, druskos, acto, cukaus ir garstyčių išverdame marinatą (kas nori aštresnių agurkų reikėtų dėti daugiau garstyčių) ir iš karto pilame ant stiklainiuose paruoštų agurkų. Taip paruoštus agurkus pasterizuojame verdančiame vandenyje. 0,5 l stiklainius pasterizuoju 15 - 20 min. 1 l - apie 30 min. Nors vaizdas daugeliui atrodo nepatrauklus, tačiau agurkai išties skanūs.

Agurkai su garstyčiomis

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Nuplauname agurkus, supjaustome ir dedame į norimos talpos stiklainius (mažesnius agurkus aš dedu nepjaustytus). Iš vandens, druskos, acto, cukaus ir garstyčių išverdame marinatą (kas nori aštresnių agurkų reikėtų dėti daugiau garstyčių) ir iš karto pilame ant stiklainiuose paruoštų agurkų. Taip paruoštus agurkus pasterizuojame verdančiame vandenyje. 0,5 l stiklainius pasterizuoju 15 - 20 min. 1 l - apie 30 min. Nors vaizdas daugeliui atrodo nepatrauklus, tačiau agurkai išties skanūs.

Receptą atsiuntė Kris

Komentarai (15)


  • Dalius 2015-08-18 08:30

    Aš taip agurkus ruošiu treti metai,tik truputį kitaip.Agurkus užpilu verdančiu vandeniu ir palieku kol atvės,atvėsusius sudedu į paruoštus stiklainius,užpilu verdančiu marinatu, uždarau ir apdengus palieku atvėsti.Dar nė vienas stiklainiukas neišovė.Skanaus.


  • Dalius 2015-08-18 08:23

    Puikus receptas


  • Rasa 2015-01-22 14:27

    o cia ingredientai duota ant 1litro vandens?


  • Ieva 2014-10-07 15:52

    nepaprastai skanūs agurkėliai....


  • Vaida 2014-08-23 16:29

    As jau kelinti metai darau su garstyciom agurkus man jie patys skaniausi o garstyciu tai ant litro vandens dedu visa indeli dazniausiai daumantu bet tinka ir suslaviciaus :) vaizdelis tai tikrai nekoks bet skonis pasaka :)


  • gustas 2014-08-13 13:07

    Laura ir Genute,jei sprogs man ir stiklainiai ir rūsys-aš aplankysiu jus abi,patikėkit su garstyčiomis :D


  • ieva 2013-08-11 14:50

    o garstycias kokias dedat? as garstyciu seklu dejau, nzn ar ten gerai gausis, gal kas bandet?


  • qwerty 2012-08-25 08:04

    o prieskoniu ar cesnaku nereikia, ka?


  • (anonimas) 2012-08-17 18:26

    ar agurku nereikia pakaitinti pries dedent i stiklainius :-)


  • Angee_Mc 2011-08-26 11:54

    jeigu dar šiam marinatui pridėtumėte 1,5 arbatinio šaukštelio medaus - tada SUPER skanu :super:


Daugiau receptų