Kai atsiranda peraugusių agurkų, kurie marinavimui netinka, valgyt lyg ir nesinori, siūlau labai skanią mišrainę žiemai.
Agurkus supjaustyt apvaliais žiedais ar pusžiedžiais, svogūnus taip pat pusžiedžiais. Sudėti prieskonius ir laikyti 5val. pamaišant (aš kartais laikau ilgiau, vakare susipjaustau ir užpilu prieskoniais, o ryte sukemšu ir pakaitinu).
Į iškaitintus stiklainius kemšame agurkus su atsiradusiu skysčiu, truputį pagrūdame.
Užpildytus stiklainius statome į puodą su vandeniu ir kaitiname apie 15 min. nuo užvirimo, dangtelius tik uždėjus, po to juos užsukame.
Išeina 5 l.
Labai skani mišrainė, agurkai būna traškūs.
Skanaus.

Agurkų mišrainė žiemai
INGREDIENTAI:
4 kilogramai | agurkų |
8 arbatiniai šaukšteliai | cukraus |
12 vienetų | svogūnų |
12 valgomųjų šaukštų | acto (9%) |
8 arbatiniai šaukšteliai | druskos |
6 valgomieji šaukštai | aliejaus |
PARUOŠIMO BŪDAS:
Agurkų mišrainė žiemai
Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Agurkai, 4 kilogramai
- Cukrus, 8 arbatiniai šaukšteliai
- Svogūnai, 12 vienetų
- Actas, 9%, 12 valgomųjų šaukštų
- Druska, 8 arbatiniai šaukšteliai
- Aliejus, 6 valgomieji šaukštai
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
Kai atsiranda peraugusių agurkų, kurie marinavimui netinka, valgyt lyg ir nesinori, siūlau labai skanią mišrainę žiemai.
Agurkus supjaustyt apvaliais žiedais ar pusžiedžiais, svogūnus taip pat pusžiedžiais. Sudėti prieskonius ir laikyti 5val. pamaišant (aš kartais laikau ilgiau, vakare susipjaustau ir užpilu prieskoniais, o ryte sukemšu ir pakaitinu).
Į iškaitintus stiklainius kemšame agurkus su atsiradusiu skysčiu, truputį pagrūdame.
Užpildytus stiklainius statome į puodą su vandeniu ir kaitiname apie 15 min. nuo užvirimo, dangtelius tik uždėjus, po to juos užsukame.
Išeina 5 l.
Labai skani mišrainė, agurkai būna traškūs.
Skanaus.
Daugiau receptų
Kraunama daugiau...
Komentarai (75)
Skanu
labai skanu
Petrai visai nieko nekaitinat
O jei noriu 3 varianto ziemai kaityt reikia?
Nedekit reklamu
Ar reikia nulupti agurkus? Mano agurkai labai dideli :D
As dar cesnaka dedu, tai super
As jau daug metu gaminu pagal ta recepta labai patinka
visai skanu, tik va to kaitinimo nereikia man isilaike ir be jo. as nieko nekaitinu kai koncervuoju ir isilaiko 5 metai taip darau
bandysiu daryt