Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Aguročio siurprizas
AUTORIUS:
Zita
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
1 vienetas aguročių ((vidutinis))
200 gramų mesos (malta)
1 vienetas svogūnų (dideli)
1 vienetas morkų ((vidutinė))
200 gramų ryžių ( (apvirti))
100 gramų grybų ((smulkinti) apie)
2 valgomieji šaukštai sviesto
100 gramų sūris (fermentinis, tarkuotas)
2 skiltelės česnakų ((smulkiai supjaustytas))
šiek tiek krapų (smulktinti)
šiek tiek alyvuogių aliejaus
šiek tiek prieskonių (maltai mėsai ir universalūs (Santa Maria))
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Agurotį perpjauti išilgai pusiau, truputį išskobti, barstyti Santa Maria prieskoniais.
2.
Svogūną ir morkas smulkinti, pakepinti alyvuogių aliejuje.
3.
Į maltą mėsą berti Santa Maria prieskonių, dėti kiaušinį, gerai išmaišyti. Aguročio minkštimo dalį smulkinti, grybus smulkinti ir viską berti į keptuvę su morkomis ir svogūnais. Suberti ir apvirtus ryžius. Viską gardinti prieskoniais, druska, česnaku, dėti sviesto, berti krapų (galima dėti truputį pomidorų tyrės). Viską pakepinti trumpai.
4.
Į aguročio puseles pridėti paruošto įdaro, dėti į foliją ir talpinti į konvekcinę krosnelę (pašildytą) 180 -2 00 laipsnių iki 30 min. Po to atidengti, barstyti sūriu ir dar pakepinti, kol sūris gražiai pagels, barstyti Santa Maria prieskoniais.
5.
Valgyti - su pomidorų padažu, majonezu, na, pasirinktinai. Jei kas nevalgo mėsos, galima gaminti tik su ryžiais, grybais. Ragaukite, patiks, galima ruošti ir su cukinija.

Aguročio siurprizas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 2
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Agurotį perpjauti išilgai pusiau, truputį išskobti, barstyti Santa Maria prieskoniais.

  2. Svogūną ir morkas smulkinti, pakepinti alyvuogių aliejuje.

  3. Į maltą mėsą berti Santa Maria prieskonių, dėti kiaušinį, gerai išmaišyti. Aguročio minkštimo dalį smulkinti, grybus smulkinti ir viską berti į keptuvę su morkomis ir svogūnais. Suberti ir apvirtus ryžius. Viską gardinti prieskoniais, druska, česnaku, dėti sviesto, berti krapų (galima dėti truputį pomidorų tyrės). Viską pakepinti trumpai.

  4. Į aguročio puseles pridėti paruošto įdaro, dėti į foliją ir talpinti į konvekcinę krosnelę (pašildytą) 180 -2 00 laipsnių iki 30 min. Po to atidengti, barstyti sūriu ir dar pakepinti, kol sūris gražiai pagels, barstyti Santa Maria prieskoniais.

  5. Valgyti - su pomidorų padažu, majonezu, na, pasirinktinai. Jei kas nevalgo mėsos, galima gaminti tik su ryžiais, grybais. Ragaukite, patiks, galima ruošti ir su cukinija.

Receptą atsiuntė Zita

Komentarai (1)


  • Lina 2014-11-03 13:11

    Dėkui už receptą,būtinai išbandysiu,nes labai norėjau kažko panašaus!


Daugiau receptų