
1 vienetas | aguročių ((vidutinis)) |
200 gramų | mesos (malta) |
1 vienetas | svogūnų (dideli) |
1 vienetas | morkų ((vidutinė)) |
200 gramų | ryžių ( (apvirti)) |
100 gramų | grybų ((smulkinti) apie) |
2 valgomieji šaukštai | sviesto |
100 gramų | sūris (fermentinis, tarkuotas) |
2 skiltelės | česnakų ((smulkiai supjaustytas)) |
šiek tiek | krapų (smulktinti) |
šiek tiek | alyvuogių aliejaus |
šiek tiek | prieskonių (maltai mėsai ir universalūs (Santa Maria)) |
šiek tiek | druskos |
Aguročio siurprizas

- Paruošimo laikas:
- Porcijų skaičius: 2
- Agurotis, (vidutinis), 1 vienetas
- Mėsa, malta, 200 gramų
- Svogūnai, dideli, 1 vienetas
- Morkos, (vidutinė), 1 vienetas
- Ryžiai, (apvirti), 200 gramų
- Grybai, (smulkinti) apie, 100 gramų
- Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
- Sūris, fermentinis, tarkuotas, 100 gramų
- Česnakai, (smulkiai supjaustytas), 2 skiltelės
- Krapai, smulktinti
- Alyvuogių aliejus
- Prieskoniai, maltai mėsai ir universalūs (Santa Maria)
- Druska
Rekomenduojame
Gaminimo eiga:
Agurotį perpjauti išilgai pusiau, truputį išskobti, barstyti Santa Maria prieskoniais.
Svogūną ir morkas smulkinti, pakepinti alyvuogių aliejuje.
Į maltą mėsą berti Santa Maria prieskonių, dėti kiaušinį, gerai išmaišyti. Aguročio minkštimo dalį smulkinti, grybus smulkinti ir viską berti į keptuvę su morkomis ir svogūnais. Suberti ir apvirtus ryžius. Viską gardinti prieskoniais, druska, česnaku, dėti sviesto, berti krapų (galima dėti truputį pomidorų tyrės). Viską pakepinti trumpai.
Į aguročio puseles pridėti paruošto įdaro, dėti į foliją ir talpinti į konvekcinę krosnelę (pašildytą) 180 -2 00 laipsnių iki 30 min. Po to atidengti, barstyti sūriu ir dar pakepinti, kol sūris gražiai pagels, barstyti Santa Maria prieskoniais.
Valgyti - su pomidorų padažu, majonezu, na, pasirinktinai. Jei kas nevalgo mėsos, galima gaminti tik su ryžiais, grybais. Ragaukite, patiks, galima ruošti ir su cukinija.
Komentarai (1)
Dėkui už receptą,būtinai išbandysiu,nes labai norėjau kažko panašaus!