Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Airiška duona Barmbrack
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis cukraus (rudasis)
1 vienetas kiaušinių (išplaktas)
450 gramų kvietinių miltų (pageidautina specialūs miltai duonai)
1 arbatinis šaukštelis druskos
75 gramai sviesto
1 arbatinis šaukštelis prieskonių (cinamonas, muskatas, imbieras, kmynai)
2 arbatiniai šaukšteliai mielių (sausos)
2 vienetai arbatos (maišeliuose, juoda)
350 gramų vaisių (džiovinti, razinos, saldintos vaisių žievelės)
PARUOŠIMO BŪDAS:
1. Užplikyti 2 puodelius stiprios juodos arbatos.
2. Išmirkyti džiovintus vaisius arbatoje. Geriausia mirkyti kelias valandas, arba palikti per naktį, tačiau jei tam nėra laiko, galima mirkyti tiek kiek spėjat.
3. Pašildyti pieną iki kambario temperatūros, idėti šaukštelį cukraus, mieles ir palikti šiltoje vietoje 15 minučių.
4. Sumaišyti miltus, rudąjį cukrų, druską, įdėti sutarkuotą sviestą, išplaktą kiaušinį, mieles su pienu, prieskonius. Nusausinti džiovintus vaisius ir taip pat sudėti į dubenį. Išminkyti gautą tešlą, jeigu limpa prie rankų, įdėti daugiau miltų.
5. Gerai išminkius tešlą, dėti ant aliejumi pateptos skardos, uždengti audeklu ir palikti šiltoje vietoje 45-60 minučių. Tešla turėtų dvigubai išsipūsti.
6. Kepti duoną orkaitėje 180C temperatūroje 30 minučių, išimti kepaliuką iš skardos, apversti ir kepti dar 20 minučių. Duona yra iškepusi, kai pabeldus į kiekvieną duonos šoną, skamba kaip tuščiaviduris kepalas.

Duoną patiekti atvėsusią

Airiška duona Barmbrack

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

1. Užplikyti 2 puodelius stiprios juodos arbatos.
2. Išmirkyti džiovintus vaisius arbatoje. Geriausia mirkyti kelias valandas, arba palikti per naktį, tačiau jei tam nėra laiko, galima mirkyti tiek kiek spėjat.
3. Pašildyti pieną iki kambario temperatūros, idėti šaukštelį cukraus, mieles ir palikti šiltoje vietoje 15 minučių.
4. Sumaišyti miltus, rudąjį cukrų, druską, įdėti sutarkuotą sviestą, išplaktą kiaušinį, mieles su pienu, prieskonius. Nusausinti džiovintus vaisius ir taip pat sudėti į dubenį. Išminkyti gautą tešlą, jeigu limpa prie rankų, įdėti daugiau miltų.
5. Gerai išminkius tešlą, dėti ant aliejumi pateptos skardos, uždengti audeklu ir palikti šiltoje vietoje 45-60 minučių. Tešla turėtų dvigubai išsipūsti.
6. Kepti duoną orkaitėje 180C temperatūroje 30 minučių, išimti kepaliuką iš skardos, apversti ir kepti dar 20 minučių. Duona yra iškepusi, kai pabeldus į kiekvieną duonos šoną, skamba kaip tuščiaviduris kepalas.

Duoną patiekti atvėsusią

Komentarai (6)


  • Irina 2011-04-24 19:10

    Pieno sitam receptui reikia 240 ml. I piena dedame 1 sauksteli cukraus, o su miltais maisome 25 gr rudojo cukraus.
    Be to miltus galima imti per puse kvietinius ir ruginius. Skanaus! :-)


  • liana 2011-02-08 09:35

    tai pieno taip ir neaisku kiek reikia?


  • erikiux 2011-02-05 17:57

    adolzina,o kaip tu kepi ta italiska duonele? :-)


  • ;]~* 2010-11-25 19:00

    labai skanu kaip dar ji paskrudini ir sviesto uzsitepi mmmmmmm kaip skanu ;-) :atsiprasau:


  • Karolina 2010-05-25 16:47

    Gal galite pasakyti koks kiekis pieno, nes neparašyta. Ačiū


  • adolzina 2010-05-20 20:40

    Tikrai išbandysiu ,nes atrodo nieko.Aš kepu kitokią itališką duonele labai lengva kepti,labai nesudetinga ,o vyras ją dievina.Atia


Daugiau receptų