Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Airiškai troškinta veršiena
AUTORIUS:
Rasa
INGREDIENTAI:
120 gramų bulvių
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
80 gramų kopūstų
1 morkų
1 vienetas porų
10 gramų salierų (šaknis)
1 vienetas svogūnų
200 gramų veršienos
šiek tiek druskos
10 mililitrų aliejaus
1 stiklinė sultinio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Veršieną supjaustyti kubeliais ir 5-10 minučių pavirti verdančiame vandenyje. Apvirtą veršieną išimti kiaurasamčiu, perplauti šaltu vandeniu ir pabarstyti druska bei maltais pipirais.
Kopūstą smulkiai supjaustyti ir apkepinti.
Svogūną, porą, salierą bei morką nuvalyti, supjaustyti, sudėti į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir truputėlį apkepinti.
Pridėti jautieną, išmaišyti ir pakepinti, kol mėsa apskrus.
Įpilti sultinio tiek, kad mėsa būtų apsemta, uždengti ir troškinti apie 20-30 min.
Įpusėjus troškinti sudėti riekutėmis supjaustytas bulves, kopūstą ir troškinti tol, kol jautiena ir bulvės suminkštės.
Paruoštą troškinį sudėti į lėkštes ir patiekti dar šiltą.
Skanaus.

Airiškai troškinta veršiena

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Veršieną supjaustyti kubeliais ir 5-10 minučių pavirti verdančiame vandenyje. Apvirtą veršieną išimti kiaurasamčiu, perplauti šaltu vandeniu ir pabarstyti druska bei maltais pipirais.
Kopūstą smulkiai supjaustyti ir apkepinti.
Svogūną, porą, salierą bei morką nuvalyti, supjaustyti, sudėti į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir truputėlį apkepinti.
Pridėti jautieną, išmaišyti ir pakepinti, kol mėsa apskrus.
Įpilti sultinio tiek, kad mėsa būtų apsemta, uždengti ir troškinti apie 20-30 min.
Įpusėjus troškinti sudėti riekutėmis supjaustytas bulves, kopūstą ir troškinti tol, kol jautiena ir bulvės suminkštės.
Paruoštą troškinį sudėti į lėkštes ir patiekti dar šiltą.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Rasa

Komentarai (15)


  • siaubas 2012-02-14 15:44

    %-) kol nusipirko ir kol sudejo puodan versiena si ugtelejo ir jauciu pavirto nu jooo


  • o kaipp bucerineje ivardija versiena 2012-02-14 15:42

    jei yra tik jautiena byfas ) o versiena nuo jautienos tai kaip amerika nuo lietuvos, versiena yra jaunu verseliu o jautiena po 2 berots metu nuo gimimo(. ;-)


  • anonimas 2011-11-23 16:08

    cia niekas skaityt nemoka juk cia airiskai gaminama VERSIENA ja visi ten valgo, o ne vistiena o kad suklydo versiena jautiena pervadindami, tai jau tikrai :)


  • anonimas 2011-11-23 16:04

    visi cia nemoka skaityt juk cia VERSIENA parasyta be to airiskai troskinta versiena ji airijoj labai populiari, o ne vistiena, o suklydo tikrai toliau versiena vadindami jautiena ;)


  • (anonimas) 2011-11-23 16:01

    kokia vistiena VERSIENA nei viena skaityt nemoka, bet keitoka kai versiena jautiena tampa, nes is mesos vaizdo galima ir pagalvoti, kad cia jautiena :)


  • Vika 2010-12-01 18:45

    Administratoriau, kodel versienos receptas priskirtas prie jautienos?


  • Vytas 2010-11-18 18:38

    :super: skamba neblogai, reiks pabandyt.


  • Agne 2010-10-12 12:50

    Paskaitykit atidziau...raso ne VISTIENA O VERSIENA :) seip jautiena troskiniams as ir pirma apverdu po to tik pakepinu...verdant is mesos iseina gan nemazai nesvarumu,nu bet gal zmones apverda mesa del skirtingu dalyku :) man receptas atrodo gan skanus ir manau reiks pasigamin kada prie progos :) :super:


  • (anonimas) 2010-10-11 13:53

    nesuprantu tai ka mes troskinam vistiena ar jautiena? :galvoju:


  • K.D. 2010-09-10 14:56

    Chebra, jau vien nuo komentaru sotus busi. Net nakti atsibudus toliau kvatojau... :jee:


Daugiau receptų