Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Aitri naminė pica
AUTORIUS:
Lijana D.
INGREDIENTAI:
18 vienetų alyvuogių (juodosios, be kauliukų)
šiek tiek cukraus
1 vienetas svogūnų
1 vienetas kiaušinių
500 gramų kvietinių miltų
3 vienetai dešrelių (pieniškos)
1 stiklinė pieno
150 gramų dešros (virta)
300 gramų sūris
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai aliejaus
šiek tiek prieskonių (picos)
1 vienetas čili pipirų
35 gramai mielių
320 gramų daržovių (šaldytos, tailandietiškos „Wok Thai“)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pirmiausia gaminame picos padą. Mieles užpilame pašildytu pienu, ištirpdiname jas ir užpilame ant miltų.
Įmušame kiaušinį, gerai viską išsukame ir paliekame šiltai pusvalandžiui, kad iškiltų.
Masei pakilus, sudedame likusius miltus, aliejų, druską, cukrų, užminkome tešlą ir paliekame dar kokiai valandai pakilti.
Iškočiojame tešlą, padarome blyną tokios formos, kokią turime skardą.
Skardą apibarstome miltais ir tiesiame picos padą.
Padą aptepame pomidorų padažu ir sluoksniais dedame kitus ingredientus: smulkintą dešrą, dešrelių griežinėlius, susmulkintą svogūną, čili pipirus, atšildytas daržoves, alyvuoges bei fermentinį sūrį.
Apibarstome picos prieskoniais ir pašauname į 200 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Kepame tol, kol išsilydo sūris ir pagelsta pado kraštai.
Stebėkite, kad nesudegtų padas.
Skanaus!

Aitri naminė pica

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Pirmiausia gaminame picos padą. Mieles užpilame pašildytu pienu, ištirpdiname jas ir užpilame ant miltų.
Įmušame kiaušinį, gerai viską išsukame ir paliekame šiltai pusvalandžiui, kad iškiltų.
Masei pakilus, sudedame likusius miltus, aliejų, druską, cukrų, užminkome tešlą ir paliekame dar kokiai valandai pakilti.
Iškočiojame tešlą, padarome blyną tokios formos, kokią turime skardą.
Skardą apibarstome miltais ir tiesiame picos padą.
Padą aptepame pomidorų padažu ir sluoksniais dedame kitus ingredientus: smulkintą dešrą, dešrelių griežinėlius, susmulkintą svogūną, čili pipirus, atšildytas daržoves, alyvuoges bei fermentinį sūrį.
Apibarstome picos prieskoniais ir pašauname į 200 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Kepame tol, kol išsilydo sūris ir pagelsta pado kraštai.
Stebėkite, kad nesudegtų padas.
Skanaus!

Receptą atsiuntė Lijana D.

Komentarai (15)


  • Elijaa 2011-10-27 16:46

    na atrodo skanu mano mama tai daznai su desra daro :D :super:


  • nika 2011-07-26 11:45

    skarda geriausiai istep aliwejum tada ir padas minkstesnis :-) :ok:


  • :) 2011-07-04 18:09

    Visai skaniai gavosi, bet recepta keisti teko truputi ;DD :-)


  • virga 2010-09-18 16:47

    morandi :super:


  • ;> 2010-09-05 13:11

    skaniai atrodoo


  • diana 2010-06-23 11:31

    labai sanu tik tos alyvuoges as ju net nedejau heeeeeeeeeeeee o:-)


  • morandi 2010-03-29 16:12

    Visu pirma i picos tesla pgl originalu recepta niekas nededa kiausinio, cia jau lietuviu ismastymas. tik miltai mieles siek tiek alyvuogiu aliejaus druskos ir siltas vanduo.

    be to vietoj pomidoriu padazo geriau naudot pomidoru pure.

    o suri geriausia deti likus 5 min iki iskepimo, nes jei puse val orkaitej lydysis, tai sukeps.

    reikia mastyti racionaliai! :P


  • ? 2010-01-10 16:08

    labi astru %-)


  • Dominik 2010-01-02 17:24

    Turbut labai skanu.... :-)


  • Dovile 2009-11-23 12:14

    mm skaniai atrodo ;]


Daugiau receptų