Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Aivaro keptas ledų tortas
AUTORIUS:
Aivaras
INGREDIENTAI:
150 gramų cukraus pudros
90 gramų cukraus
1 valgomasis šaukštas krakmolo
šiek tiek migdolų (drožlės)
250 gramų slyvų (džiovintos)
4 vienetai kiaušinių
2 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
100 mililitrų obuolių sulčių
1 litras ledų (vaniliniai arba kitokio, Jūsų mėgstamo skonio)
50 gramų riešutų (grūsti)
100 mililitrų romo (tamsusis)
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Papločiui 4 kiaušinių trynius su 25 g cukraus sukite tol, kol pasidarys puri masė.
25 g cukraus, riešutus, krakmolą, miltus bei kepimo miltelius sumaišykite ir į juos įmaišykite išsuktus kiaušinių trynius su cukrumi.
Tešlą supilkite į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą atsegamą 23-24 cm skersmens kepimo formą.
Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 13-15 minučių.
Paplotį išimkite iš skardos ir atvėsinkite.
Įdarui slyvas supjaustykite plonomis juostelėmis, sudėkite į puodą, užpilkite obuolių sultimis, romu ir įmaišykite 40 g cukraus.
Uždengus virkite ant mažos ugnies apie 10 minučių ir atvėsinkite.
Paplotį įdėkite atgal į formą.
Ant jo supilkite atvėsusią slyvų masę.
Gerai sušalusius ledus supjaustykite gabalėliais ir sudėkite ant slyvų įdaro.
4 kiaušinių baltymus su cukraus pudra išplakite iki standžių putų, gražiai paskirstykite ant ledų ir pabarstykite migdolų drožlėmis.
Kepkite 250 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 4-5 minutes, kol baltymų masė paruduos.
Patiekite iš karto.
Skanaus!

Aivaro keptas ledų tortas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Papločiui 4 kiaušinių trynius su 25 g cukraus sukite tol, kol pasidarys puri masė.
25 g cukraus, riešutus, krakmolą, miltus bei kepimo miltelius sumaišykite ir į juos įmaišykite išsuktus kiaušinių trynius su cukrumi.
Tešlą supilkite į sviestu išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą atsegamą 23-24 cm skersmens kepimo formą.
Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 13-15 minučių.
Paplotį išimkite iš skardos ir atvėsinkite.
Įdarui slyvas supjaustykite plonomis juostelėmis, sudėkite į puodą, užpilkite obuolių sultimis, romu ir įmaišykite 40 g cukraus.
Uždengus virkite ant mažos ugnies apie 10 minučių ir atvėsinkite.
Paplotį įdėkite atgal į formą.
Ant jo supilkite atvėsusią slyvų masę.
Gerai sušalusius ledus supjaustykite gabalėliais ir sudėkite ant slyvų įdaro.
4 kiaušinių baltymus su cukraus pudra išplakite iki standžių putų, gražiai paskirstykite ant ledų ir pabarstykite migdolų drožlėmis.
Kepkite 250 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 4-5 minutes, kol baltymų masė paruduos.
Patiekite iš karto.
Skanaus!

Receptą atsiuntė Aivaras

Komentarai (8)


  • Greta 2011-11-15 17:31

    manau kad lb brangus receptas....


  • donky 2011-07-19 17:52

    nnnnnnnnnnnnn :bravo: :bravo: iiiiiiiaaaaammmmmmmmm!!!!!!!!!!!!


  • ieva 2011-06-14 15:25

    Cia butina romo det ? :-D :alus:


  • (anonimas) 2011-04-30 14:19

    :super: skanu :-)


  • AGNEE 2011-04-22 20:10

    SKANU :valgau: ,bet reikia daug darbo %-)


  • (anonimas) 2011-04-06 20:00

    labai skanu :-)


  • paulina 2011-02-26 13:47

    atrodo patraukliai ir pakankamai pigus.butinai pasigaminsiu :bravo: :mmm: :taip: :-)


  • ugne 2011-01-03 14:54

    kaip fainai, reiks eiti prie darbo :bravo:


Daugiau receptų