Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Aivaro pyragas su maskarpone
AUTORIUS:
Aivaras
INGREDIENTAI:
2 valgomieji šaukštai cukraus
1 valgomasis šaukštas krakmolo
50 mililitrų grietinėlės (riebi)
1 vienetas sausainių ("Damų piršteliai", pakuotė)
šiek tiek varškės (riebi)
6 vienetai braškių (papuošimui)
250 gramų braškių (šaldytos (arba kitokios uogos))
2 žaliųjų citrinų
šiek tiek vanilinio cukraus
250 gramų maskarponės sūrio
1 vienetas tešlos (bemielė sluoksniuota, pakuotė)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Tešlą atšildykite, jei reikia, pakočiokite, torto formos dugnu išspauskite 2 apskritimus, juos iškepkite karštoje orkaitėje ir atvėsinkite. Varškę pertrinkite per sietelį, sumaišykite su maskarpone ir elektriniu plakikliu iki vientisos masės išplakite su vanile, citrinų sultimis, cukrumi ir grietinėle. Bent pusvalandžiui padėkite šaltai.

Kol įdaras atvės, paruoškite uogas. Jas atšildykite, nuvarvinkite, suverskite į puodelį, suberkite cukrų, pakaitinkite ant ugnies ir įmaišykite šaukšte šalto vandens ištirpintą krakmolą - turi susidaryti tiršta masė. Jei uogos per skystos, dar įdėkite krakmolo, tada masę ataušinkite, kad sustingtų.

Atvėsusį tešlos lakštą klokite į torto formą, ant viršaus plonai tepkite pusę maskarponės ir varškės masės, tada plonu sluoksniu tolygiai paskirstykite uogas, uždėkite kitą tešlos lakštą ir aptepkite likusiu varškės kremu (truputį kremo palikite kraštams aptepti). Pyragą per naktį palikite šaldytuve, prieš tiekdami išimkite iš formos.

Kraštus aptepkite likusiu kremu, apdėkite damų piršteliais, viršų papuoškite citrinos griežinėliais ir braškėmis. Jeigu mėgstate drėgnus sausainius, apšlakstykite juodosios arbatos arba romo mišiniu.

Skanaus!

Aivaro pyragas su maskarpone

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Tešlą atšildykite, jei reikia, pakočiokite, torto formos dugnu išspauskite 2 apskritimus, juos iškepkite karštoje orkaitėje ir atvėsinkite. Varškę pertrinkite per sietelį, sumaišykite su maskarpone ir elektriniu plakikliu iki vientisos masės išplakite su vanile, citrinų sultimis, cukrumi ir grietinėle. Bent pusvalandžiui padėkite šaltai.

Kol įdaras atvės, paruoškite uogas. Jas atšildykite, nuvarvinkite, suverskite į puodelį, suberkite cukrų, pakaitinkite ant ugnies ir įmaišykite šaukšte šalto vandens ištirpintą krakmolą - turi susidaryti tiršta masė. Jei uogos per skystos, dar įdėkite krakmolo, tada masę ataušinkite, kad sustingtų.

Atvėsusį tešlos lakštą klokite į torto formą, ant viršaus plonai tepkite pusę maskarponės ir varškės masės, tada plonu sluoksniu tolygiai paskirstykite uogas, uždėkite kitą tešlos lakštą ir aptepkite likusiu varškės kremu (truputį kremo palikite kraštams aptepti). Pyragą per naktį palikite šaldytuve, prieš tiekdami išimkite iš formos.

Kraštus aptepkite likusiu kremu, apdėkite damų piršteliais, viršų papuoškite citrinos griežinėliais ir braškėmis. Jeigu mėgstate drėgnus sausainius, apšlakstykite juodosios arbatos arba romo mišiniu.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Aivaras

Komentarai (6)


  • prima 2011-08-19 18:22

    Mano sūnūs panašų pyragą mėgsta, tačiau jo pagaminimui mes skiriame minimaliai laiko: vietoj kaloringų tešlos pagrindų suformuojame pigiausių lietuviškų sulaužytų sausainių pagrindą: stambiai sulaužome tris pakelius sausainių "Gaidelis", į tą masę supilame pusės citrinos sultis,iš koncentruotų apelsinų sulčių ir penkiasdešimties gramų želatinos pasiruošiame antpilą,jį pagardine cukrumi pagal skonį ir būtinai dviem-trimis šaukštais brendžio. Sulaužytus sausainius krauname tiesiai į suskliaudžiamą torto formą,prieš tai išteptą sviestu ir pilame atvėsusį ,bet nesustingusį antpilą.Pagrindą dideliu šaukštu suspaudžiame ir tuomet pilame maskarponės ir vaisių sluoksnį.Šaldytuve tokiam pyragui užtenka sustingti valandos,o tuomet jau galima gardžiuotis.


  • laura 2011-07-19 20:45

    Juste, kai kurie vegetarai vartoja pieno produktus ir kiaušinius. Jokių čia pokštų nėra. Nemaišyk veganų ir vegetarų :)


  • Evelina 2011-04-23 11:52

    Gal kas daret, imestumet foto :-)


  • Juste 2010-09-20 13:01

    Nuo kada varske maskarpones suris ir grietinele skirta vegetarams?:)))))))))))) pokstininkai. bet tortas skanus!


  • viktorija 2010-08-04 11:41

    pavyko is pirmo sykio! ;-) %-) :-* o:-)


  • Aukse 2010-07-10 09:01

    O varskes kiek deti?? Is akies?? :-)


Daugiau receptų