Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Alaus višta
AUTORIUS:
Lijana D.
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
INGREDIENTAI:
1 vienetas citrinų
4 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
2 valgomieji šaukštai kmynų
1 vienetas vištiena
1 vienetas alaus (butelis)
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Vištą įtrinti česnaku, druska bei pipirais, apibarstyti kmynais ir palikti šaltai per naktį.
Citriną peilio smaigaliu subadyti ir įmesti minutei į verdantį vandenį. Alaus butelyje palikti trečdalį, likusius du trečdalius pripilti šalto virinto vandens.
Vištą pamauti ant butelio, į kaklą įsprausti citriną ir pašauti į orkaitę maždaug 40 min. Kepti turi tiek, kad gražiai apskrustų.
Verdantis alus su vandeniu garuoja ir taip kepanti višta prisigeria apynių kvapo, o valgant būna labai sultinga. Apvirus citrina pro skylutes praleidžia skystį, kuris vištienai suteikia rūgštelės. Skanaus.

Alaus višta

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Vištą įtrinti česnaku, druska bei pipirais, apibarstyti kmynais ir palikti šaltai per naktį.
Citriną peilio smaigaliu subadyti ir įmesti minutei į verdantį vandenį. Alaus butelyje palikti trečdalį, likusius du trečdalius pripilti šalto virinto vandens.
Vištą pamauti ant butelio, į kaklą įsprausti citriną ir pašauti į orkaitę maždaug 40 min. Kepti turi tiek, kad gražiai apskrustų.
Verdantis alus su vandeniu garuoja ir taip kepanti višta prisigeria apynių kvapo, o valgant būna labai sultinga. Apvirus citrina pro skylutes praleidžia skystį, kuris vištienai suteikia rūgštelės. Skanaus.

Receptą atsiuntė Lijana D.

Komentarai (36)


  • Laima 2018-10-15 14:29

    Kokią temperatūrą nustatote kepimui ?


  • braškės 2014-09-28 18:23

    braškės ir višta margoje lėkštėje - haute couture :D


  • gintas 2014-05-16 20:45

    Nu as asmeniskai neskiedziu alaus o dar i alu imetu cesnako pjaustyto lauro lapeliu ir labai skanu


  • alus 2014-04-14 12:55

    nu tai jei alaus neskiesti su vandeniu,o palikti tiesiog alu?negerai tipo?


  • edita 2011-11-01 09:53

    man tai atrodo kad ji uzkista su apelsinu. :-)


  • daivukas 2011-05-21 01:15

    ganinau tikrai labai skanu :super:


  • danguole 2011-04-26 16:17

    atrodo tai gražiai ryt kepsiu ;-) ;-) :-D


  • Niko 2011-04-20 16:43

    perziurekite receptą šiame tinklapyje - Viščiukas užsėdęs alaus skardinę. Tikrai originaliau atrodo :) :super:


  • Neringoska 2011-03-09 20:16

    cia kazkas jau klause paklausiu ir as dar karteli, keliu laipsniu vidutiniskai reiketu kepti? receptas tikrai atrodo idomus ;}} beje jei alus silpnesnis tai gal ir daugiau jo palikti ir maziau vandenuko pilti? kad tas apyniu kvapas tikrai butu.. ;}


  • kolia 2011-02-03 16:29

    skanus labai receptas, bet alu reikia naudoti kur kartesnis nes geriau isigeria i mesa.As pvz visada naudoju kalnapilio 7,30. puikiai dera nes aluje yra daugiau apyniu.Skanaus :super:


Daugiau receptų