Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Ale tortas „Napoleonas“
AUTORIUS:
Karolina
INGREDIENTAI:
1 vienetas citrinų
350 gramų cukraus
4 vienetai kiaušinių (trynys)
820 gramų kvietinių miltų
1 stiklinė pieno
1.5 stiklinės apelsinų sulčių
šiek tiek druskos
1 kilogramas sviesto
3 valgomieji šaukštai grietinės
1 vienetas vanilinio cukraus (pakelis)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Tešlai į vieną dubenį supilami 700 g miltų, šiek tiek druskos, sudedama grietinė, sudedamas kiaušinio trynys, sudedami 500 g sviesto ir viskas kapojama peiliu, kol masė taps vientisa.
Gauta tešla dedama porai valandų į šaldytuvą.
Atšaldyta tešla iškočiojama vienodo dydžio plonais papločiais.
Papločiai perkeliami į kepimo skardą, subadomi šakute ir kepami apie 10-15 min. 180 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol gražiai paruduoja.
Kremui ištirpinami puode 500 g sviesto, suberiami 120 g miltų ir maišant kaitinama, kol pradeda gelsti.
Atskirai užvirinamas pienas su cukrumi ir smarkai maišant pilamas į sviestą su miltais.
Dar pakaitinus, nukeliama nuo ugnies ir šaukštu sukama tol, kol kremas atvėsta.
Tada po vieną įmušami 3 kiaušinių tryniai ir gerai išsukama.
Kartu po truputį pilamas vanilinis cukrus, apelsinų sultys ir sudedama smulkiai supjaustyta nulupta citrina.
Viskas sukama, tol, kol masė pasidaro puri.
Atvėsę papločiai pertepami kremu ir palaikomi porą valandų paslėgti.
Puošiame kaip širdis geidžia.
Skanaus!

Ale tortas „Napoleonas“

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Tešlai į vieną dubenį supilami 700 g miltų, šiek tiek druskos, sudedama grietinė, sudedamas kiaušinio trynys, sudedami 500 g sviesto ir viskas kapojama peiliu, kol masė taps vientisa.
Gauta tešla dedama porai valandų į šaldytuvą.
Atšaldyta tešla iškočiojama vienodo dydžio plonais papločiais.
Papločiai perkeliami į kepimo skardą, subadomi šakute ir kepami apie 10-15 min. 180 laipsnių temperatūros orkaitėje, kol gražiai paruduoja.
Kremui ištirpinami puode 500 g sviesto, suberiami 120 g miltų ir maišant kaitinama, kol pradeda gelsti.
Atskirai užvirinamas pienas su cukrumi ir smarkai maišant pilamas į sviestą su miltais.
Dar pakaitinus, nukeliama nuo ugnies ir šaukštu sukama tol, kol kremas atvėsta.
Tada po vieną įmušami 3 kiaušinių tryniai ir gerai išsukama.
Kartu po truputį pilamas vanilinis cukrus, apelsinų sultys ir sudedama smulkiai supjaustyta nulupta citrina.
Viskas sukama, tol, kol masė pasidaro puri.
Atvėsę papločiai pertepami kremu ir palaikomi porą valandų paslėgti.
Puošiame kaip širdis geidžia.
Skanaus!

Receptą atsiuntė Karolina

Komentarai (44)


  • vilma 2011-12-01 21:28

    pirma kart kepiau torta,viskas kaip ir neblogai gavosi,bet nesupratau ka ne taip padariau kremas pertepimui isejo labai skystas,viska dejau pagl recepta :-p buvo bandomas "triusis" kita kart gal geriau iseis ,bet neskaitant visko labai labai skanus
    :valgau:


  • daiwuzele 2011-11-23 12:00

    liuxs torciukas du kartus jau gaminau ir pavyko,o svarbiausia tai visiems patiko :super2:


  • diana 2011-11-20 17:11

    ar jis ne toks kaip seklycia :-p


  • AdidA 2011-10-11 14:58

    buvau tam puslapyje, net i lietuviu kalba visa issiverciau ir nerandu to receptuko kaip pasigaminti sugerpaste... :pasiduodu: help!!!!!


  • Alina 2011-10-10 22:39

    nueikit i lindyscakes.co.uk,
    ten rasite, kaip pagaminti sugarpaste


  • AdidA 2011-10-10 14:29

    barbes suknele is sugarpaste(angliskai) padaryta kaip matau. Gal gali Vita isduoti recepta kaip tu ja pasidarei. arba kur radai recepta. jau ne viena valanda praleista ieskant, ir vienas nesekmingas bandymas pasidaryti. Noriu savo mergytei gimtadienio proga pili su pilaitem iskepti..tik va tos sugerpastos nerandu kaip pagaminti. jei isduosi paslapti, busiu amzinai dekinga ;-)


  • Vita 2011-07-26 13:25

    jo as , aciu uz iertinima :)


  • aiste 2011-07-14 17:15

    kaip graziai atrodo,na super;DDbet manau,jog ir kepeja cia ne prastesne,nes toki grozi padaryt tai reikia ir rankyciu gerumo;]pabandysiu butinai ,bet butu nerealu ismokti taip papuosti,kaip foto,nes manau nustebinti butu nesunku bele ka tokiu vaizdu;]]DDDdekui p.s. o ta barbe irgi Jus darete,kas ikelete?cia tik tarp kitko,na as ziauriai nustebinta tokiu ranku gabumu,bet taip ir toliau,juk nerealu pagaminti kazka tokio nuostabaus;]


  • erika 2011-07-12 11:35

    skaniai atrodo :super: :super2: :jee:


  • vita 2011-06-22 11:54

    krema dedu vos vos silta :)


Daugiau receptų