Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Alkanųjų užkepėlė
AUTORIUS:
Roberta
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
INGREDIENTAI:
šiek tiek bulvių (6-8)
šiek tiek juodųjų pipirų
1 vienetas morkų
2 vienetai svogūnų
500 gramų kiaulės faršo (arba kitas)
0.5 litro pieno
300 gramų pievagrybių
300 gramų sūris
šiek tiek druskos
šiek tiek žalumynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Išsiverdame 6-8 bulves su lupyna (jei nedidelės 8 bulvės, jei didesnės 6).
Per tą laiką, kol bulvės verda, pakepiname faršą su svogūnu ir priekoniais (jei nemėgstate riebiai, tai geriausiai rinktis vištienos faršą, o jei šeimyna mėgsta riebiau, tai kiaulienos).
Apkepusį faršą sudedame į dubenį, atlaisvinę keptuvę joje apkepame susmulkintus pievagrybius ir svogūną su morkomis, taip pat pagal skonį dedame prieskonių (jie turėtų būti smulkiai supjaustyti).
Išvirtas bulves nulupame, sujaustome apvaliais griežinėliais ir gražiai sudedame, geriausiai, į stiklinę, aliejumi pateptą kepimo formą. Dedame taip, kad griežinėliai būtų vienas šalia kito, bet ne vienas ant kito.
Tuomet antras sluoksnis - faršas (kurį Jūs pasirinkote), trečias sluoksnis - pakepinti pievagrybiai su morkyte ir svogūnu, ketvirtas - sudedame likusius bulvių griežinėlius, tokiu pačiu principu kaip pirmą sluoksnį ir ant viršaus užbarstome sutarkuotą sūrį.
Tada pilamas į indą pienas (beje, Jūs galite pilti grietinėlę, jei mėgstate riebiau) ir visa tai galite dėti į 170 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 30 minučių.
Kai per stiklinį indą pamatysite, kad pienas jau pavirto permatomu (nebe baltos spalvos, o vandeningas), jau galėsite traukti iš orkaitės.
Skanaus.

Alkanųjų užkepėlė

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Išsiverdame 6-8 bulves su lupyna (jei nedidelės 8 bulvės, jei didesnės 6).
Per tą laiką, kol bulvės verda, pakepiname faršą su svogūnu ir priekoniais (jei nemėgstate riebiai, tai geriausiai rinktis vištienos faršą, o jei šeimyna mėgsta riebiau, tai kiaulienos).
Apkepusį faršą sudedame į dubenį, atlaisvinę keptuvę joje apkepame susmulkintus pievagrybius ir svogūną su morkomis, taip pat pagal skonį dedame prieskonių (jie turėtų būti smulkiai supjaustyti).
Išvirtas bulves nulupame, sujaustome apvaliais griežinėliais ir gražiai sudedame, geriausiai, į stiklinę, aliejumi pateptą kepimo formą. Dedame taip, kad griežinėliai būtų vienas šalia kito, bet ne vienas ant kito.
Tuomet antras sluoksnis - faršas (kurį Jūs pasirinkote), trečias sluoksnis - pakepinti pievagrybiai su morkyte ir svogūnu, ketvirtas - sudedame likusius bulvių griežinėlius, tokiu pačiu principu kaip pirmą sluoksnį ir ant viršaus užbarstome sutarkuotą sūrį.
Tada pilamas į indą pienas (beje, Jūs galite pilti grietinėlę, jei mėgstate riebiau) ir visa tai galite dėti į 170 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 30 minučių.
Kai per stiklinį indą pamatysite, kad pienas jau pavirto permatomu (nebe baltos spalvos, o vandeningas), jau galėsite traukti iš orkaitės.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Roberta

Komentarai (98)


  • Asta 2019-07-10 19:00

    Nesupratau vienos dalies. Svoguna reikia kepint su farsu, paskui dar karta su morkom ir pievagrybiais.


  • Pranė 2019-07-10 15:46

    Ką tik pavalgêm labai skanu! Ačiū


  • Gražina 2019-07-07 11:18

    Manau jog tai skanu.


  • Stanislava 2019-07-07 10:17

    Gaminau, mums patiko. Ačiū už receptuką


  • ausra 2019-07-05 14:48

    turėtų būt skanu


  • Egis 2019-06-30 16:56

    Kaip alkanam labai jau ilgai


  • Rima 2019-01-13 12:13

    Tikrai skanu


  • Vaida 2017-07-08 14:42

    Buvo skanu! Ačiū


  • Dalia 2017-03-16 16:22

    Skanu viska sudejus i dubeni ir zalius produktus kepti orkaiteja.


  • danute 2017-02-28 20:27

    Pabandyti


Daugiau receptų