Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Amerikietiškas obuolių pyragas
AUTORIUS:
Inesa
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis cinamono
1 vienetas citrinų
5 valgomieji šaukštai cukraus
750 gramų obuolių (rūgštūs)
1 vienetas kiaušinių (trynys)
500 gramų kvietinių miltų (persijoti)
3 valgomieji šaukštai pieno
1 valgomasis šaukštas manų kruopų
šiek tiek druskos
125 gramai sviesto
2 valgomieji šaukštai romo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Į išsijotus miltus įtrinkite sviestą. Įberkite žiupsniuką druskos, 2 šaukštus cukraus, įmuškite kiaušinio trynį ir užminkykite tešlą. Ją sudėkite į indą, uždenkite plėvele ir dėkite mažiausiai pusvalandžiui į šaldytuvą. Taip ji sukietės ir paskui kočiojama nelips prie paviršiaus bei kočėlo.
Nutarkuokite citrinos žievelę. Obuolius nulupkite, išimkite sėklines, supjaustykite skiltelėmis. Apšlakstykite citrinos sultimis, supilkite romą, likusį cukrų, cinamoną, manų kruopas bei citrinos žievelę. Išmaišykite.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 C. Formą įdėkite į šaldytuvą. Iš šaldytuvo išimkite tešlą, atgnybkite jos maždaug 2 trečdalius ir iškočiokite apvalų
lakštą.
Formą išklokite tešla iki kraštų palikdami maždaug 2 cm. Gerai prispauskite pirštais. Perteklių nugnybkite. Tolygiai paskleiskite obuolių įdarą.
Likusią tešlą iškočiokite ir ja užklokite įdarą. Kraštus patepkite šaltu vandeniu ir sulipdykite su apatinio lakšto kraštais. Iš tešlos likučių išpjaustykite ornamentus, sudrėkinkite vandeniu ir prilipdykite prie pyrago. Pyrago viršuje išpjaukite tris angas ir viršų sudrėkinkite pienu. Kepkite 50 minučių.
Pastaba. Jokiu būdu nepamirškite pyrago viršuje išpjauti angų, kad pro jas galėtų išgaruoti drėgmės perteklius ir pyragas būtų trapus.
Labai tinka su plakta grietinėlė ir ledais - desertas, kuriam neįmanoma atsispirti.
Skanaus!

Amerikietiškas obuolių pyragas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Į išsijotus miltus įtrinkite sviestą. Įberkite žiupsniuką druskos, 2 šaukštus cukraus, įmuškite kiaušinio trynį ir užminkykite tešlą. Ją sudėkite į indą, uždenkite plėvele ir dėkite mažiausiai pusvalandžiui į šaldytuvą. Taip ji sukietės ir paskui kočiojama nelips prie paviršiaus bei kočėlo.
Nutarkuokite citrinos žievelę. Obuolius nulupkite, išimkite sėklines, supjaustykite skiltelėmis. Apšlakstykite citrinos sultimis, supilkite romą, likusį cukrų, cinamoną, manų kruopas bei citrinos žievelę. Išmaišykite.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 C. Formą įdėkite į šaldytuvą. Iš šaldytuvo išimkite tešlą, atgnybkite jos maždaug 2 trečdalius ir iškočiokite apvalų
lakštą.
Formą išklokite tešla iki kraštų palikdami maždaug 2 cm. Gerai prispauskite pirštais. Perteklių nugnybkite. Tolygiai paskleiskite obuolių įdarą.
Likusią tešlą iškočiokite ir ja užklokite įdarą. Kraštus patepkite šaltu vandeniu ir sulipdykite su apatinio lakšto kraštais. Iš tešlos likučių išpjaustykite ornamentus, sudrėkinkite vandeniu ir prilipdykite prie pyrago. Pyrago viršuje išpjaukite tris angas ir viršų sudrėkinkite pienu. Kepkite 50 minučių.
Pastaba. Jokiu būdu nepamirškite pyrago viršuje išpjauti angų, kad pro jas galėtų išgaruoti drėgmės perteklius ir pyragas būtų trapus.
Labai tinka su plakta grietinėlė ir ledais - desertas, kuriam neįmanoma atsispirti.
Skanaus!

Receptą atsiuntė Inesa

Komentarai (31)


  • as.. 2014-04-12 18:48

    Bandžiau, bet neišėjo.. :( :* :P B)


  • mergina 2013-11-17 10:29

    cea tai skanus pyragas buvo :super: :super: :super: :super: :super: :super: :parselis: :valgau:


  • Dovys 2013-06-04 20:23

    Nu ka zinau galvoju dabar pabandyt bet receptu knygoj sito pyrago receptas visiskai skiriaisi nors pavadiniams tas pats :-p :-D :bloga: %-)


  • felikse 2013-04-09 19:17

    Žmonės kaip jums gali nepatikti šis pyragas. Jis mano mylimiausias pyragas. I LOVE THIS CAKE!!!! :super:.


  • ina 2012-02-21 15:44

    jetau kaip jus nezynot kiek gramu det neberasykit :)))pyragas nuostabus


  • Anastasija 2012-02-18 11:40

    Labai skanu, bet jeigu isipili daugiau romo tai būna pasaka :super: :super: :super: :super: :super:


  • ina 2011-11-02 14:31

    kepiau sita pyraga :-) tesla gavosi kieta :-p kazko nedarasiai sitaip buti negalejo :stop: :-) ,bet siaip jis skanus


  • megeja 2011-01-31 14:28

    tesla pagal recepta tikrai gaunasi tragiska %-) kas sukure recepta, prasom patikslinti ir neklaidinti zmoniu, kurie tikrai iesko skanaus pyrago recepto


  • algirdas10 2011-01-27 19:17

    LABAI SKANUS ,BET SKANIAU JEI USIGERSI KISIELIM :valgau:.TIKRA BOMBA SKRANDIJA :bomba: xD


  • algirdas 2011-01-27 19:14

    koks skanus tik usigerkite ir dar skanium :bravo: :mmm: :super2: :alus: :jee: :valgau: 8-| 8-| 8-| :taip:


Daugiau receptų