Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Amerikietiškas šokoladinis tortas
AUTORIUS:
Lithuanian in the USA
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Autorius apie receptą: Biskvitai iškepa labai purūs, stori ir nesukrenta (tik, žinoma, nereikia atidarinėti orkaitės durelių, kuomet kepa, tik pabaigoje kepimo). Beje, su kiekviena diena šis tortas Biskvitai iškepa labai purūs, stori ir nesukrenta (tik, žinoma, nereikia atidarinėti orkaitės durelių, kuomet kepa, tik pabaigoje kepimo). Beje, su kiekviena diena šis tortas tampa tik skanesnis, nes kremas vis labiau įsigeria į biskvitus. Matavimui naudojau 250 ml stiklinę. Receptas iš mano blogo: lithuanianintheusa.com (...daugiau) Lithuanian in the USA
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
3 stiklinės kakavos (nesaldžios)
1 stiklinė miltai
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė kefyro
1 stiklinė saulėgrąžų aliejaus
1 stiklinė vandens (verdančio)
2 vienetai kiaušinių (kambario temperatūros)
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo soda
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
1 arbatinis šaukštelis druskos
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
1 arbatinis šaukštelis tirpios kavos
Kremui:
1 stiklinė cukraus pudros
6 valgomieji šaukštai kakavos (nesaldžios)
6 valgomieji šaukštai sviesto (kambario temperatūros)
5 valgomieji šaukštai pieno
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus (prieš tai galite 1 ar 2 kartus miltus persijoti), kakavą, cukrų, kepimo miltelius ir druską.
2.
Kefyrą sumaišykite su soda. Į dubenį su miltų mišiniu įmuškite kiaušinius, supilkite kefyrą, aliejų, vanilę ir viską gerai išmaišykite su elektriniu plakikliu.
3.
Sumaišykite tirpią kavą su verdančiu vandeniu. Supilkite kavą į tešlą ir išmaišykite. Tešla bus gana skysta, tad dėl to nesijaudinkite.
4.
Pusę tešlos supilkite į 26 cm skersmens apvalią kepimo formą. Kepkite iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 35 min. Pabaigoje kepimo su mediniu dantų krapštuku patikrinkite ar biskvitas iškepęs – jei krapštukas neaplipęs tešla – vadinasi biskvitas iškepęs. Palikite biskvitą atvėsti ~20 min. kepimo formoje, prieš išimant iš jos. Supilkite kitą pusę tešlos į tą pačią kepimo formą ir kepkite toje pačioje temperatūroje, tiek pat laiko. Biskvitams leiskite visiškai atvėsti, prieš sutepant kremu.
5.
Šokoladinis kremas: vidutinio dydžio dubenyje kartu įsijokite cukraus pudrą ir kakavą. Kitame didesniame dubenyje išplakite sviestą, kol bus labai minkštas ir purus, tada pamažu supilkite cukraus ir kakavos mišinį, išmaišykite ir po to įmaišykite pieną ir vanilę. Plakite kremą, kol jis taps purus ir lengvas. Jei reikia, galite reguliuoti kremo tirštumą-skystumą pridėdami daugiau cukraus pudros ar pieno.
6.
Torto paruošimas: ant didelės lėkštės dedame pirmąjį biskvitą, jį ištepame puse šokoladinio kremo, dedame antrąjį biskvitą ir ištepame likusiu kremu. Puoškite, kaip patinka!>> Tortas skaniausias pastovėjęs šaldytuve pernakt. Vietoj kefyro galima naudoti 1 stiklinę pieno sumaišyto su 1 valg. š. acto. Vietoje tirpios kavos, galima naudoti 1 arb. š. paprastos kavos, tik į tešlą nepilti kavos tirščių.

Amerikietiškas šokoladinis tortas

Recepto autorius: Biskvitai iškepa labai purūs, stori ir nesukrenta (tik, žinoma, nereikia atidarinėti orkaitės durelių, kuomet kepa, tik pabaigoje kepimo). Beje, su kiekviena diena šis tortas ( ...daugiau ) Lithuanian in the USA
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 10
Tešlai: Kremui:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus (prieš tai galite 1 ar 2 kartus miltus persijoti), kakavą, cukrų, kepimo miltelius ir druską.

  2. Kefyrą sumaišykite su soda. Į dubenį su miltų mišiniu įmuškite kiaušinius, supilkite kefyrą, aliejų, vanilę ir viską gerai išmaišykite su elektriniu plakikliu.

  3. Sumaišykite tirpią kavą su verdančiu vandeniu. Supilkite kavą į tešlą ir išmaišykite. Tešla bus gana skysta, tad dėl to nesijaudinkite.

  4. Pusę tešlos supilkite į 26 cm skersmens apvalią kepimo formą. Kepkite iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 35 min. Pabaigoje kepimo su mediniu dantų krapštuku patikrinkite ar biskvitas iškepęs – jei krapštukas neaplipęs tešla – vadinasi biskvitas iškepęs. Palikite biskvitą atvėsti ~20 min. kepimo formoje, prieš išimant iš jos. Supilkite kitą pusę tešlos į tą pačią kepimo formą ir kepkite toje pačioje temperatūroje, tiek pat laiko. Biskvitams leiskite visiškai atvėsti, prieš sutepant kremu.

  5. Šokoladinis kremas: vidutinio dydžio dubenyje kartu įsijokite cukraus pudrą ir kakavą. Kitame didesniame dubenyje išplakite sviestą, kol bus labai minkštas ir purus, tada pamažu supilkite cukraus ir kakavos mišinį, išmaišykite ir po to įmaišykite pieną ir vanilę. Plakite kremą, kol jis taps purus ir lengvas. Jei reikia, galite reguliuoti kremo tirštumą-skystumą pridėdami daugiau cukraus pudros ar pieno.

  6. Torto paruošimas: ant didelės lėkštės dedame pirmąjį biskvitą, jį ištepame puse šokoladinio kremo, dedame antrąjį biskvitą ir ištepame likusiu kremu. Puoškite, kaip patinka!>> Tortas skaniausias pastovėjęs šaldytuve pernakt. Vietoj kefyro galima naudoti 1 stiklinę pieno sumaišyto su 1 valg. š. acto. Vietoje tirpios kavos, galima naudoti 1 arb. š. paprastos kavos, tik į tešlą nepilti kavos tirščių.

Receptą atsiuntė Lithuanian in the USA

Komentarai


Daugiau receptų