Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Amerikietiškas sūrio tortas
AUTORIUS:
Monika
INGREDIENTAI:
1.25 stiklinės cukraus
2 arbatiniai šaukšteliai vanilės (ekstraktas)
1 stiklinė žemės riešutų (smulkinti, sūdyti)
4 vienetai kiaušinių
2 stiklinės sausainių (smulkinti)
85 gramai sviesto
1 stiklinė grietinės
šiek tiek karamelės (papuošimui)
500 gramų sūris (original philadelphia cream cheese)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Be galo skanus tortas :) Visiems draugams labai patiko. Receptas atsivežtas iš Amerikos receptų žurnalo. Gana kaloringas, tačiau užtenka ir mažo gabaliuko :)

Vietoje sausainių šiaip reikėtų medaus skonio krekerių, bet tokių tikriausiai nėra, todėl geriausi bus selgos. Vanilės ekstrakto Lietuvoj nėra, gaminant Lietuvoj vietoj jo dėjau vanilės esencijos, bet tai nieko nepakeitė, pyragas beveik neiškilo. Gal reikėtų pabandyti įdėti kepimo miltelių?

1. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.

2. 30x20cm formą ištiesti folija. Sumaišyti susmulkintus sausainius, pusę stiklinės smulkintus riešutus, 1/4 stiklinės cukraus ir sviestą; sudėti į formą ir su šakute suspausti ant dugno. Kepti 10min.

3. Į atskirą dubenį sudėti philadelphios sūrį, stiklinę cukraus ir vanilę, plakti kol masė taps puri. Po to įdėti grietinę, gerai išmaišyti. Dėti kiaušinius, po vieną vienu metu, maišant ant lėto greičio. Viską sumaišyti, bet nedaug. Masę supilti ant pyrago pagrindo.

4. Kepti ~35min. (Jei perkepsit, vėliau pyragas sutrūks). Atvėsinti ir palikti šaldytuve 4val, kad sukietėtų. Papuošti karamele ir likusiais riešutais.

Skanaus :)

Amerikietiškas sūrio tortas

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Be galo skanus tortas :) Visiems draugams labai patiko. Receptas atsivežtas iš Amerikos receptų žurnalo. Gana kaloringas, tačiau užtenka ir mažo gabaliuko :)

Vietoje sausainių šiaip reikėtų medaus skonio krekerių, bet tokių tikriausiai nėra, todėl geriausi bus selgos. Vanilės ekstrakto Lietuvoj nėra, gaminant Lietuvoj vietoj jo dėjau vanilės esencijos, bet tai nieko nepakeitė, pyragas beveik neiškilo. Gal reikėtų pabandyti įdėti kepimo miltelių?

1. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių.

2. 30x20cm formą ištiesti folija. Sumaišyti susmulkintus sausainius, pusę stiklinės smulkintus riešutus, 1/4 stiklinės cukraus ir sviestą; sudėti į formą ir su šakute suspausti ant dugno. Kepti 10min.

3. Į atskirą dubenį sudėti philadelphios sūrį, stiklinę cukraus ir vanilę, plakti kol masė taps puri. Po to įdėti grietinę, gerai išmaišyti. Dėti kiaušinius, po vieną vienu metu, maišant ant lėto greičio. Viską sumaišyti, bet nedaug. Masę supilti ant pyrago pagrindo.

4. Kepti ~35min. (Jei perkepsit, vėliau pyragas sutrūks). Atvėsinti ir palikti šaldytuve 4val, kad sukietėtų. Papuošti karamele ir likusiais riešutais.

Skanaus :)

Receptą atsiuntė Monika

Komentarai (17)


  • Ieva 2015-05-31 00:42

    O dedate kepimo miltelius


  • :D 2012-04-11 14:26

    DARIAU ir as na nezinau gal per daug perkepiau as kas buco na bet neesme man tai jisnelabai patiko is labai jau skrandi uzkemsa uztenka mazo gabalelio, tik po 2 dienu kazakip skonis pasidare geresnis :)


  • Godulka 2011-12-10 19:30

    Žiaurei skanu niam niam: ))


  • Sofija 2011-07-28 20:21

    Fantastiškas pyragas, pats mėgstamiausias :)


  • elena 2011-04-21 08:17

    :mmm: hmm.....NIAM NIAM atrodo ! :super2:
    su mama velykoms darysim butinai ! :super:
    kaip iseis parasysiu


  • Odeta 2011-02-16 15:20

    Ir dar apie padažą, rašo, kad be konservantų ;-)


  • Odeta 2011-02-16 15:18

    Karamelinio, šokoladinio, braškinio padažo yra pirkti assorti.lt
    Dr. Oetker firmos, lenkiškas, bet skanus jau daug kartų pirkau


  • Monika 2011-02-16 14:17

    Karamelės galima nusipirkti, arba ją labai paprasta pasigaminti pačiam (paieškokit internete kaip).
    Reikia į vidurį įkišti pagaliuką, o ištraukus turi nieko neprilipti, tada vadinasi, kad iškepė.


  • Sandraa 2011-02-16 14:05

    Gal zinot, is kur gauti karameles papuosimui? Dar noriu paklaust: grietine ir kiausinius dedant i suri, reikia maisyt rankom ar mikseriu? Kaip zinot ar tortas iskepe jei svarbu neperkepti?


  • Monika 2011-02-03 16:48

    Odeta, taip, tie skrudinti ir sūdyti, nes paprasti tiesiog yra neskanūs, o truputį sūrumo su saldumu duoda gerą skonį ;D Philadelphios sūris yra didesnėse parduotuvėse, galbūt galima pakeisti į marscaponės sūrį, bet tai nebebus amerikietiškas tortas :)
    vil, dar vienas kiaušinis nepakenks tikrai :)


Daugiau receptų