Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Ant grotelių kepta lydeka
AUTORIUS:
Regina
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 kilogramas lydekų
200 gramų lašinių
1 valgomasis šaukštas druskos
4 žiupsneliai pipirai (juodieji)
1 arbatinis šaukštelis laurų lapų
1 saujelė žalumynų ((rozmarinai, petražolės, salierai, čiobreliai))
2 skiltelės česnakų
2 valgomieji šaukštai aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Lydeką nuskusti, išimti vidurius, galvos nenupjauti. Susmulkinti česnakus, sumaišyti su druska ir prieskoniais, žolelėmis. Jais ištrintą žuvį palaikyti kelias valandas.
2.
Tuomet įkloti išilgai žuvies po juostelę lašinukų ir užsmaigstyti pilvą dantų krapštukais. Žuvies išorę ištrinti aliejumi ir dėti ant grotelių kepsninėje ar orkaitėje.
3.
Kepti apie 40 min. Taip iškepta lydeka gaunasi nesausa, puri.

Ant grotelių kepta lydeka

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Lydeką nuskusti, išimti vidurius, galvos nenupjauti. Susmulkinti česnakus, sumaišyti su druska ir prieskoniais, žolelėmis. Jais ištrintą žuvį palaikyti kelias valandas.

  2. Tuomet įkloti išilgai žuvies po juostelę lašinukų ir užsmaigstyti pilvą dantų krapštukais. Žuvies išorę ištrinti aliejumi ir dėti ant grotelių kepsninėje ar orkaitėje.

  3. Kepti apie 40 min. Taip iškepta lydeka gaunasi nesausa, puri.

Receptą atsiuntė Regina

Komentarai


Daugiau receptų