Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Ant grotelių rūkyti žuveliokai
AUTORIUS:
Regina
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
3 kilogramai žuvies (šviežios, Upės ar ežero )
3 valgomieji šaukštai druskos
2 arbatiniai šaukšteliai pipirai (5 rūšių)
2 arbatiniai šaukšteliai laurų lapų
3 valgomieji šaukštai prieskonių (SANTA MARIA, sodo)
1 vienetas česnakų
1 sauja žalumynų ((petražolės, bazilikai, salieras, krapai))
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
1.
Žuvėliokams išimti vidurius, neskusti, palikti galvas. Gerai išplauti.
Aptrinti druskos, prieskonių bei smulkintų prieskoninių žolelių mišiniu.
Palaikyti per naktį vėsiau.
Nuplauti nedideliame kiekyje vandens, nemirkant. Apdžiovinti.
2.
Mes rūkiname metalinėje statinėje, sudėję žuvis ant grotelių.
Kūrenti lapuočiais - dregnomis alksnių, obelų, beržų malkomis, protarpiais įdedant kadugių ar pušų kankorėžių.
3.
Rūkinti atsižvelgiant į žuvų dydį - 1 - 2 val.
Nustojus kūrenti žuvis kuriam laikui palikti atvirai ant grotelių - kad apdžiūtų.

Ant grotelių rūkyti žuveliokai

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 8
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Žuvėliokams išimti vidurius, neskusti, palikti galvas. Gerai išplauti.
    Aptrinti druskos, prieskonių bei smulkintų prieskoninių žolelių mišiniu.
    Palaikyti per naktį vėsiau.
    Nuplauti nedideliame kiekyje vandens, nemirkant. Apdžiovinti.

  2. Mes rūkiname metalinėje statinėje, sudėję žuvis ant grotelių.
    Kūrenti lapuočiais - dregnomis alksnių, obelų, beržų malkomis, protarpiais įdedant kadugių ar pušų kankorėžių.

  3. Rūkinti atsižvelgiant į žuvų dydį - 1 - 2 val.
    Nustojus kūrenti žuvis kuriam laikui palikti atvirai ant grotelių - kad apdžiūtų.

Receptą atsiuntė Regina

Komentarai


Daugiau receptų