Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Antienos filė su aštriu šokolado padažu ir morkų putėsiais
AUTORIUS:
Čiop Čiop,
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
6 vienetai antienos
2 vienetai svogūnų ( salotiniai)
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirai
5 gramai kalėdinių prieskonių ((anyžių žvaigždutės,imbieras, gvazdikėliai))
0.5 litro raudonojo vyno
20 gramų šokoladas (juodasis)
60 gramų sviesto (nesūdytas)
900 gramų morkų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Morkas nuskusti ir supjaustyti jas kubeliais bei sudėt puodą su pasūdytu vandeniu. Užvirus virti apie 15 min. ant lėtos ugnies.
2.
Morkas išgrėbti,nusausinti, sutrinti ir išmaišyti su 40 g sviesto. Įdėti prieskonių. Tada nulupti salotinius svogūnus ir juos smulkiai supjaustyti.
3.
Nuo antienos file pašalinti nervus bei riebalų perteklių ir padaryti plonas linijas (skerinius pjūvius) ant antienos file odelės. Įdėti antienos file į šaltą keptuvę ir ant karštos ugnies kepti, periodiškai pavartant. Antienos filė turi būti auksinės spalvos. Antienos filė padėti į skardą odos pue į viršų.
4.
Įkaitinti orkaitę iki 200°C temperatūros. Kepti antieną 7 minutes.
Išimti iš orkaitės ir leisti atvėsti uždengus folija.
Susidariusį riebalų nuo antienos file pašalinti.
Į keptuvę sudėti salotinius svogūnus ir kepti ant mažos ugnie. Tada supilti raudonąjį vyną ir sudėti raudonojo vyno prieskonius. Sudėto šokoladą ir likusį sviestą bei išmaišyti.
Įdėti druskos, pipirų pagal skonį. Jei padažas per rūgštus galima įdėti medaus ar cukraus. Antienos file turi patiekiama šilta.

Antienos filė su aštriu šokolado padažu ir morkų putėsiais

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 6
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Morkas nuskusti ir supjaustyti jas kubeliais bei sudėt puodą su pasūdytu vandeniu. Užvirus virti apie 15 min. ant lėtos ugnies.

  2. Morkas išgrėbti,nusausinti, sutrinti ir išmaišyti su 40 g sviesto. Įdėti prieskonių. Tada nulupti salotinius svogūnus ir juos smulkiai supjaustyti.

  3. Nuo antienos file pašalinti nervus bei riebalų perteklių ir padaryti plonas linijas (skerinius pjūvius) ant antienos file odelės. Įdėti antienos file į šaltą keptuvę ir ant karštos ugnies kepti, periodiškai pavartant. Antienos filė turi būti auksinės spalvos. Antienos filė padėti į skardą odos pue į viršų.

  4. Įkaitinti orkaitę iki 200°C temperatūros. Kepti antieną 7 minutes.
    Išimti iš orkaitės ir leisti atvėsti uždengus folija.
    Susidariusį riebalų nuo antienos file pašalinti.
    Į keptuvę sudėti salotinius svogūnus ir kepti ant mažos ugnie. Tada supilti raudonąjį vyną ir sudėti raudonojo vyno prieskonius. Sudėto šokoladą ir likusį sviestą bei išmaišyti.
    Įdėti druskos, pipirų pagal skonį. Jei padažas per rūgštus galima įdėti medaus ar cukraus. Antienos file turi patiekiama šilta.

Receptą atsiuntė Čiop Čiop

Komentarai


Daugiau receptų