Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Anties krūtinėlės kepsniai su pievagrybiais, bulvių koše ir daržovėmis
AUTORIUS:
Čiop Čiop,
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 litras vištienos sultinys
800 gramų antienos (krūtinėlė)
200 mililitrų baltojo sauso vyno
120 mililitrų grietinėlės
160 gramų bulvių (virtos su lupenomis)
160 gramų salierų (arba kiti gumbiavaisiai)
60 gramų pievagrybių
30 gramų svogūnų (smulkinti)
20 gramų sviesto
15 mililitrų brendžio
1 sauja petražolių (kapotos)
šiek tiek rozmarino (švieži, šakelės)
šiek tiek čiobrelių (švieži, šakelės)
šiek tiek pipirai
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Nuplaukite daržoves. Vištienos sultinį išvirkite 1 litre vandens. Į šaltą vandenį sudėkite virti morkas ir virkite, kol suminkštės.
Grybus perpjaukite į keturias dalis ir sumeskite į verdantį vandenį kelioms minutės,o tada ištraukite (grybai turėtų būti kietoki).
Bulves išvirkite su lupenomis ir sugrūskite. Bulvių koše pagardinkite druska bei pipirais.
Saliero gumbą ar kitus gumbavaisius supjaustykite griežinėliais ir virkite nedideliame kiekyje vandens kartu su grietinėle, čiobrelio ir rozmarino šakelėmis tol,kol suminkštės.
2.
Paruoškite antienos krūtinėlę. Supjaustykite krūtinėlę lygiais griežinėliais (120 - 130 g). Pabarstykite juos druska iš abiejų pusių. Ištirpinkite sviestą gilioje keptuvėje ir ant didelės ugnies, iš abiejų pusių, apkepkite mėsos antieną iki rausvos spalvos. Tada išimkite juos iš keptuvės ir padėkite i ant grotelių pailsėti.
3.
Į tą pačią keptuvę sudėkite apkepti morkas ir susmulkintus svogūnus bei petražoles. Kiek apkepus, supilkite brendį, vyną ir troškinkite, kol 2/3 keptuvės turinio skysčio išgaruos. Po to pilkite sultinio, sumaišyto su truputėliu vandens ir troškinkite, kol padažas taps sirupo konsistencijos. Nukaiskite.
4.
Įkaitinkite orkaitę iki 200°C temperatūros ir pašaukite kepsnius 4 minutėms.
Ant kepsnelių viršaus sudėkite pievagrybius, apliekite padažu ir patiekite su salierais, bulvių koše.

Skanaus.

Anties krūtinėlės kepsniai su pievagrybiais, bulvių koše ir daržovėmis

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
  • Paruošimo laikas:
  • Porcijų skaičius: 4
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

  1. Nuplaukite daržoves. Vištienos sultinį išvirkite 1 litre vandens. Į šaltą vandenį sudėkite virti morkas ir virkite, kol suminkštės.
    Grybus perpjaukite į keturias dalis ir sumeskite į verdantį vandenį kelioms minutės,o tada ištraukite (grybai turėtų būti kietoki).
    Bulves išvirkite su lupenomis ir sugrūskite. Bulvių koše pagardinkite druska bei pipirais.
    Saliero gumbą ar kitus gumbavaisius supjaustykite griežinėliais ir virkite nedideliame kiekyje vandens kartu su grietinėle, čiobrelio ir rozmarino šakelėmis tol,kol suminkštės.

  2. Paruoškite antienos krūtinėlę. Supjaustykite krūtinėlę lygiais griežinėliais (120 - 130 g). Pabarstykite juos druska iš abiejų pusių. Ištirpinkite sviestą gilioje keptuvėje ir ant didelės ugnies, iš abiejų pusių, apkepkite mėsos antieną iki rausvos spalvos. Tada išimkite juos iš keptuvės ir padėkite i ant grotelių pailsėti.

  3. Į tą pačią keptuvę sudėkite apkepti morkas ir susmulkintus svogūnus bei petražoles. Kiek apkepus, supilkite brendį, vyną ir troškinkite, kol 2/3 keptuvės turinio skysčio išgaruos. Po to pilkite sultinio, sumaišyto su truputėliu vandens ir troškinkite, kol padažas taps sirupo konsistencijos. Nukaiskite.

  4. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C temperatūros ir pašaukite kepsnius 4 minutėms.
    Ant kepsnelių viršaus sudėkite pievagrybius, apliekite padažu ir patiekite su salierais, bulvių koše.

    Skanaus.

Receptą atsiuntė Čiop Čiop

Komentarai


Daugiau receptų