Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Anyžiniai sausainėliai Kūčių stalui
AUTORIUS:
Živilė
INGREDIENTAI:
2 valgomieji šaukštai anyžių (ar pankolis)
150 gramų cukraus pudros
700 gramų kvietinių miltų (tiek, kad būtų vid. kietumo tešla)
225 mililitrai raudonojo vyno (geros kokybės)
šiek tiek druskos
225 mililitrai aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paprasti, skanūs, tinkantys kukliam Kūčių stalui sausainėliai

Pirmiausia cukraus pudrą sumaišome su aliejumi ir vynu. Beriame druską, miltus. Užminkome tešlą, suberiame sumaltus prieskonius. Uždengiame maistine plėvele ir paliekame pusvalandžiui. Po pusvalandžio iš tešlos formuojame riestainėlius ir dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Iš viso kiekio tešlos turėtų gautis dvi skardos riestainėlių. Papuošiame anyžiaus arba pankolio sėklomis (nemaltomis). Kepame 160C karščio orkaitėje apie 40 min.

Anyžiniai sausainėliai Kūčių stalui

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Paprasti, skanūs, tinkantys kukliam Kūčių stalui sausainėliai

Pirmiausia cukraus pudrą sumaišome su aliejumi ir vynu. Beriame druską, miltus. Užminkome tešlą, suberiame sumaltus prieskonius. Uždengiame maistine plėvele ir paliekame pusvalandžiui. Po pusvalandžio iš tešlos formuojame riestainėlius ir dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Iš viso kiekio tešlos turėtų gautis dvi skardos riestainėlių. Papuošiame anyžiaus arba pankolio sėklomis (nemaltomis). Kepame 160C karščio orkaitėje apie 40 min.

Receptą atsiuntė Živilė

Komentarai (9)


  • Ži 2010-12-21 19:35

    Na, nežinau. Mes per Kūčias ignoruojam mėsos, pieno ir kiaušinių patiekalus. Čia jų nėra, vadinasi, galima valgyti ir per Kūčias.


  • Vincentas 2010-12-21 14:10

    Kūčių stalui netinka, nebent Kalėdų


  • MINGAILĖ 2009-12-24 11:56

    Ačių už sausainiukus :bravo: :super: :-) būtinai pasidarysiu tikiuosi bus labai skanu ir miela tikrai pasigaminsiu sau tokių nuostabių sausainiukų :jee:


  • gintarė 2009-12-24 11:51

    :pabuciuotas: :bravo: tai skanu ir malonu valgyti


  • Karo 2009-12-21 19:52

    labai skanūs sausainiukai


  • Živilė 2009-12-13 18:50

    Taip taip, parašykite, labai įdomu :)


  • asirtiek 2009-12-13 18:08

    Dekoju uz patarimus ;-) Butinai pameginsiu issikepti,tada parasysiu kaip sekesi :-)


  • Živilė 2009-12-13 14:08

    Anyžiaus reikia ieškoti prieskonių parduotuvėlėse arba turguje kokiam nors prieskonių skyriuje. Būna ir malto, ir nemalto. Be to, galima anyžių pakeisti ir kitais stipresnio kvapo prieskoniais, pvz.: maltu imbieru, kardamonu, pankoliu. Tik pirmą kartą bandant patarčiau berti nedaug, tik dėl kvapo.


  • asirtiek 2009-12-13 13:58

    Kur galima nusipirkt aniziu :nezinau: ?


Daugiau receptų