Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Apelsininis keksas su aguonomis
AUTORIUS:
Lina
INGREDIENTAI:
2 valgomieji šaukštai aguonų
1 valgomasis šaukštas apelsinų (žievelė, tarkuota + 0,25 šaukštelis)
1 stiklinė cukraus pudros
0.5 stiklinės cukraus
1 arbatinis šaukštelis vanilės
3 vienetai kiaušinių
2.75 stiklinės kvietinių miltų
0.5 stiklinės apelsinų sulčių (+ 2 šaukštai)
0.5 stiklinės vandens
0.5 stiklinės aliejaus (augalinis)
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Dideliame dubenyje sumaišomas 1 šaukštas tarkuotos apelsinų žievelės, vanduo, 0,5 stiklinės apelsinų sulčių, aliejus ir kiaušiniai.
Tuomet įmaišomi su kepimo milteliais, vanile bei cukrumi sumaišyti miltai.
Galiausiai įmaišomos aguonos.
Tešla supilama į aliejumi pateptą ir miltais pabarstytą kekso formą.
Kepama apie 30-40 min. 175 laipsnių temperatūroje.
Iškeptą keksą palikti 15 min. formoje, kad pravėstų.
Tuomet išimti keksą iš formos ir palikti pilnai atvėsti.
Glajui nedideliame dubenyje sumaišoma cukraus pudra, 0,25 šaukštelio tarkuotos apelsinų žievelės ir 2 šaukštai apelsinų sulčių.
Gauta mase aptepamas keksas ir apibarstomas stambiau tarkuota apelsino žievele.
Skanaus.

Apelsininis keksas su aguonomis

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Dideliame dubenyje sumaišomas 1 šaukštas tarkuotos apelsinų žievelės, vanduo, 0,5 stiklinės apelsinų sulčių, aliejus ir kiaušiniai.
Tuomet įmaišomi su kepimo milteliais, vanile bei cukrumi sumaišyti miltai.
Galiausiai įmaišomos aguonos.
Tešla supilama į aliejumi pateptą ir miltais pabarstytą kekso formą.
Kepama apie 30-40 min. 175 laipsnių temperatūroje.
Iškeptą keksą palikti 15 min. formoje, kad pravėstų.
Tuomet išimti keksą iš formos ir palikti pilnai atvėsti.
Glajui nedideliame dubenyje sumaišoma cukraus pudra, 0,25 šaukštelio tarkuotos apelsinų žievelės ir 2 šaukštai apelsinų sulčių.
Gauta mase aptepamas keksas ir apibarstomas stambiau tarkuota apelsino žievele.
Skanaus.

Receptą atsiuntė Lina

Komentarai


Daugiau receptų