Gaspadine.lt - receptai, patiekalai. Vėlykų receptai, margučiai. Lengvi, pigūs ir skanūs patiekalai. Marinavimas, konservavimas, džiovinimas. Atsiųskite savo receptą ir nuotraukas!
Apelsinų ir burokėlių salotos
AUTORIUS:
INGREDIENTAI:
2 vienetai apelsinų
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
1 sauja kedro riešutų
4 valgomieji šaukštai medaus (skystas)
2 stiklinės apelsinų sulčių
šiek tiek druskos
5 vienetai burokėlių
4 valgomieji šaukštai konjako
PARUOŠIMO BŪDAS:
Burokėlius kruopščiai nuplaukite, nusausinkite, kiekvieną įvyniokite į foliją ir iškepkite 200C karštumo orkaitėje. Ištraukę perliekite šaltu vandeniu, nulupkite, perpjaukite pusiau ir supjaustykite plonais pusgriežinėliais. Paruoškite užpilą: nuo nuplauto vieno apelsino nutarkuokite žievelę. Apelsinų sultis supilkite į prikaistuvį, suberkite pusę tarkuotų žievelių ir užvirinkite. Sudėkite medų, supilkite konjaką ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol išgaruos pusė skysčio. Virimo pabaigoje sumeskite likusias tarkuotas žieveles, įberkite žiupsnelį maltų juodųjų pipirų.
Karštu užpilu apliekite burokėlius ir palikite, kad atvėstų.
Kedrų riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje, nuluptus (nulupkite ir baltąją odelę) apelsinus išskirstykite skiltelėmis, kiekvieną jų perpjaukite į tris dalis ir sumaišykite su burokėliais.
Tiekdami apibarstykite skrudintais kedrų riešutais.

Apelsinų ir burokėlių salotos

Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:

Rekomenduojame

Gaminimo eiga:

Burokėlius kruopščiai nuplaukite, nusausinkite, kiekvieną įvyniokite į foliją ir iškepkite 200C karštumo orkaitėje. Ištraukę perliekite šaltu vandeniu, nulupkite, perpjaukite pusiau ir supjaustykite plonais pusgriežinėliais. Paruoškite užpilą: nuo nuplauto vieno apelsino nutarkuokite žievelę. Apelsinų sultis supilkite į prikaistuvį, suberkite pusę tarkuotų žievelių ir užvirinkite. Sudėkite medų, supilkite konjaką ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol išgaruos pusė skysčio. Virimo pabaigoje sumeskite likusias tarkuotas žieveles, įberkite žiupsnelį maltų juodųjų pipirų.
Karštu užpilu apliekite burokėlius ir palikite, kad atvėstų.
Kedrų riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje, nuluptus (nulupkite ir baltąją odelę) apelsinus išskirstykite skiltelėmis, kiekvieną jų perpjaukite į tris dalis ir sumaišykite su burokėliais.
Tiekdami apibarstykite skrudintais kedrų riešutais.

Komentarai (2)


  • Remka 2009-05-22 22:58

    Ir visas sitas ekzotyk viso tik per kelias min :super: ,neskaitant 3val. :-D :-D Ir bendrai,tikram konjakui rasciau geresni paskutini taska,o jau tikrai negarinciau i ventiliacija ir tuo lab nevirciau apelsu sulciu,nes artejant 97 laipsniam zuna vitaminas C,;-) tai kas tada lieka %-)


  • gabryyy 2008-12-20 13:30

    .................................................................................


Daugiau receptų